Iz Ljubljane v Trst s 630 grami kokaina

Kar 630 gramov kokaina so tržaški mejni policisti v torek zjutraj odkrili pri 36-letnem Srbu, ki se je proti Trstu odpravil z avtobusom iz Ljubljane. Drogo je skrival v 46 kapsulah v tetrapaku soka. V priporu sta končala tudi domnevna dilerja iz Renč iz okolice Kopra.

Srb se je iz Ljubljane odpravil v Trst z dragocenim tovorom.
Srb se je iz Ljubljane odpravil v Trst z dragocenim tovorom. 

PRIMORSKA > Tržaški mejni policisti, ki so v torek zjutraj na Fernetičih ustavili in pregledali potnike avtobusa, ki je iz Ljubljane potoval proti Trstu, so imeli ali dobre informacije ali veliko srečo. V avtobusu so namreč pregledali tudi 36-letnega srbskega državljana B. N., ki je imel pri sebi tetrapak sadnega soka.

Kot so sporočili iz tržaške kvesture, je Srb postal sumljiv policistom, ker je bil med kontrolo dokumentov potnikov zelo nemiren in prestrašen. Zaradi tega so se nekoliko podrobneje ustavili pri njem, ga temeljito pregledali in pri tem tudi potresli tetrapak, v katerem bi moral biti sok.

V njem pa ni bilo soka, ampak vse kaj drugega. Ko so odprli tetrapak, so v njem našli vrečko s kapsulam podobnimi ovojčki, v katerih se je skrivalo pravo belo bogastvo. Ko so jih odprli, se je iz njih usul beli prah, ko so ga stehtali, pa so ugotovili, da je Srb v Trst nesel kar 630 gramov kokaina. Če bi ga prodal na drobno, bi z njim zaslužil več kot 30.000 evrov.

Srba so tržaški policisti vklenili in ga odpeljali v zapor v ulici Coroneo.

V ponedeljek pa je v priporu končal še en osumljeni preprodajalec droge. Policisti novogoriške policijske postaje za izravnalne ukrepe so namreč preiskali stanovanje 33-letnega moškega iz enega od naselij v občini Renče-Vogrsko. Z novogoriške policijske uprave včeraj niso povedali, iz katerega kraja. Pri njem so našli in zasegli digitalno tehtnico ter tri zavitke z rjavo grudastjo snovjo, za katere utemeljeno sumijo, da je heroin.

Policisti so ga vklenili in mu vzeli prostost ter ga v torek prepeljali na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku novogoriškega okrožnega sodišča. Po zaslišanju ga je sodnik poslal v pripor.

Že konec prejšnjega tedna pa so koprski policisti potrkali na vrata 47-letnega moškega iz okolice Kopra, ki ga sumijo, da preprodaja drogo in omogoča odvisnikom, da jo pri njem uživajo. Preiskali so mu stanovanje in našli manjšo količino konoplje ter manjšo količino tablet s prepovedano snovjo alprazolam. Policisti so našli in zasegli tudi več drugih pripomočkov za uživanje drog, kar je potrdilo njihove sume.

Policisti so ga pridržali in ga s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku koprskega okrožnega sodišča. Ta je po končanem zaslišanju zoper njega odredil pripor. Moškega so sicer v preteklosti že obravnavali za kazniva dejanja v zvezi z drogo. DC, SK


Najbolj brano