Italijan v Izoli divjal z več kot 100 kilometri na uro

Primorski policisti so tudi v ponedeljek ustavili več voznikov, ki si pravila v cestnem prometu razlagajo po svoje. Na Industrijski cesti v Izoli so ustavili italijanskega voznika, ki je vozil več kot 100 kilometrov na uro, v Luciji pa najstnika, ki je vozil predelan skuter.

Policisti so v ponedeljek zvečer merili hitrost  na izolski 
Industrijski cesti in ujeli prehitrega italijanskega voznika.  Foto: Leo Caharija
Policisti so v ponedeljek zvečer merili hitrost na izolski Industrijski cesti in ujeli prehitrega italijanskega voznika.  Foto: Leo Caharija

PRIMORSKA > Izolski policisti so v ponedeljek zvečer z radarji merili hitrosti na Industrijski cesti, kjer je hitrost omejena na 50 kilometrov na uro. Okoli 21.30 so izmerili tudi hitrost vozila italijanske registracije. Po ravnici je voznik peljal kar 109 kilometrov na uro. Policisti so voznika ustavili in mu pojasnili, da je storil hujši prekršek. Na piransko okrajno sodišče bodo podali obdolžilni predlog. Za takšno kršitev je zagroženo 1200 evrov globe, 18 kazenskih točk, pa tudi odvzem vozniškega dovoljenja.

Pri Luciji pa so policisti v ponedeljek popoldne ustavili 16-letnega voznika skuterja piaggio. Zasegli so mu manjši zavitek konoplje in opravili hitri test na mamila, ki je bil pozitiven. 16-letnik je strokovni pregled odklonil. Policisti so za skuter, peindvajsetko, odredili izredni tehnični pregled, ki je pokazal, da moped presega dovoljeno konstrukcijsko hitrost. Skuter so zato zasegli, proti mladoletniku pa bodo spisali obdolžilni predlog.

Na Bovškem pa so v ponedeljek popoldne policisti ustavili 31-letnega voznika kombija, ki je med vožnjo uporabljal mobilni telefon. Med postopkom se je izkazalo, da 31-letnik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, kombi pa ni bil več registriran. Tudi proti temu vozniku bodo spisali obdolžilni predlog.

SP


Najbolj brano