Duhovnik pedofil storil samomor

Tržaška škofija je za Primorski dnevnik povedala, da je bil pokojni kriški župnik Maks Suard, ki je včeraj storil samomor, vpleten v kaznivo dejanje pedofilije s 13-letno deklico, ki se je pripetil pred leti.

Tržaška škofija je za Primorski dnevnik povedala, da je bil pokojni kriški župnik Maks Suard, ki je včeraj storil samomor, vpleten v kaznivo dejanje pedofilije Foto: Il Piccolo
Tržaška škofija je za Primorski dnevnik povedala, da je bil pokojni kriški župnik Maks Suard, ki je včeraj storil samomor, vpleten v kaznivo dejanje pedofilije Foto: Il Piccolo

TRST > Kriški župnik je dejanje priznal in potrdil tudi nadškofu Gianfrancu Crepaldiju, ki je Suardu v skladu s cerkvenim pravom napovedal takojšnjo razrešitev od vseh pastoralnih funkciji in kazenski postopek pred Svetim sedežem, ki je pristojen za takšne zločine, piše v uradni noti nadškofije.

Suard je po pisanju Primorskega dnevnika v soboto zaprosil Crepaldija za nekajdnevni odlog premestitve, v tem času pa naj bi napisal odstopno pismo. Slednje bi moral Suard včeraj popoldne osebno izročiti nadškofu, a si je pred tem srečanjem vzel življenje, piše časnik.

NR


Najbolj brano