Bolgar se je izdal sam

Namesto da bi se skrival za vzornim obnašanjem, je 31-letni Bolgar minulo soboto vzbudil sume občanke, ki je poklicala policiste. Ti so ugotovili, da je Bolgar v noči na četrtek vlomil v prostore podjetja v Dekanih, trudijo pa se tudi ugotoviti, zakaj je iz njegovega avta pred njimi zbežal 28-letni Makedonec.

Fotografija je simbolična. Foto: Www.Bilderbox.Com
Fotografija je simbolična. Foto: Www.Bilderbox.Com

ŠKOFIJE >Zgodilo se je v soboto četrt pred osmo uro zjutraj, ko je domačinka iz Spodnjih Škofij na kolesarski poti pod osnovno šolo opazila parkiran avtomobil, ki je močno oviral promet. Pozorna Škofjotka je poklicala policiste in jim povedala za avto ter sumljiva moška, ki sta v njem. Čez nekaj minut sta se s policijskim avtom na Škofije pripeljala policista in se ustavila v bližini sumljivega avta.

Policistom ni bilo treba iskati dokazov, da sta moška v avtu nepridiprava, saj je sopotnik, takoj ko jih je opazil, zbežal in izginil po Škofijah. Za voznika, ki je ostal v avtu, pa so ugotovili, da gre za 31-letnega državljana Bolgarije. Medtem so na Škofije prihiteli še policisti s službenimi psi in se podali v lov za ubežnikom. Psi so bili zelo uspešni in ga kmalu tudi odkrili. Pred njimi je bežal 28-letni državljan Makedonije.

Oba so privedli na koprsko policijsko postajo, kjer so ugotovili, da Bolgar dobro pozna naše kraje. Po sledeh, ki so jih v noči na četrtek našli v Dekanih, so namreč ugotovili, da je prav Bolgar vlomil v sedež podjetja v Dekanih in ukradel denarnico z 227 evri. Neznani storilec je namreč v noči na četrtek v Dekanih vlomil vrata podjetja, vstopil v pisarne in iz ene vzel denarnico z 227 evri in tremi bančnimi karticami.

Kriminalistični tehniki so na kraju našli sledi obuval in del zlomljene ključavnice, kar je očitno zadostovalo, da so za dejanje utemeljeno osumili prijetega Bolgara. Osumili in ovadili so ga zaradi kaznivega dejanja velike tatvine. Očitno pa ima Bolgar pri nas urejen status, saj so ga po zaključeni preiskavi in zaslišanju izpustili na prostost. V njegovem avtu sicer niso našli v Dekanih ukradene denarnice ali bančnih kartic.

Policisti so še pred Bolgarom izpustili tudi Makedonca, za katerega pa niso ugotovili, da bi bil vpleten v kakšno kaznivo dejanje. Seveda pa ostaja veliko vprašanje, zakaj je Makedonec bežal pred policisti, če ima tako čisto vest.

DC


Najbolj brano