Zaradi rubeža je Cafe Teater zaprt

Lokal Cafe Teater ob gledališču Tartini v Piranu je že nekaj časa zaprt. Tako bo še najmanj dober mesec ali dva. Najemnik Bojan Salomon je moral lokal zapreti zaradi rubeža. Avditorij, ki je lastnik lokala, pa namerava konec novembra novega najemnika poiskati z razpisom.

Cafe Teater je že en mesec zaprt, tako bo vsaj še dober 
mesec ali dva, dokler Avditorij z razpisom ne najde novega 
najemnika.   Foto: Helena Race
Cafe Teater je že en mesec zaprt, tako bo vsaj še dober mesec ali dva, dokler Avditorij z razpisom ne najde novega najemnika.  Foto: Helena Race

PIRAN > Dolgoletni najemnik Cafeja Tartini v Piranu Bojan Salomon je lokal zaprl, ker mu je izvršitelj pred tedni zarubil opremo. Kot trdi Salomon, je bil rubež posledica tega, da se je “Avditorij odločil za predčasno prekinitev pogodbe”. Izvršba naj bi bila posledica dogajanja izpred dveh let, ko je Salomon Avditoriju dolgoval več kot 40.000 evrov neplačanih najemnin in mu je že grozila deložacija. Obe strani sta se takrat pogodili, Salomon pa je zatem redno plačeval najemnino, ki je znašala 3600 evrov mesečno. Kot trdi, bi moral Avditorij izvršbo ustaviti, a tega ni storil.

A vršilec dolžnosti direktorja Avditorija Robert Mahnič to zanika. Pravi, da Avditorij pri rubežu v Cafeju Teater ni imel popolnoma nič in da ni šlo za izvršbo, ki bi jo oni zahtevali. Nenazadnje je Salomon vse najemnine - z izjemo zadnjih dveh mesecev - poravnal. Za dogajanje v lokalu sploh niso vedeli, dodaja Mahnič.

Ne glede na dogajanje v lokalu, se bo Salomonu petletna najemna pogodba iztekla konec novembra. Novega najemnika pa namerava Avditorij poiskati z razpisom. Kaj bodo pričakovali od ponudnikov, za zdaj Mahnič še ne želi napovedovati, bo pa eno od meril za izbor najemnika verjetno višina mesečne najemnine, ki jo bo pripravljen plačevati. Salomon na vprašanje, ali se bo prijavil na razpis, odgovarja, da pričakuje, da se bodo uspeli dogovoriti že pred tem. Pri tem se nadeja pomoči piranske občine, ki naj bi se mu na tak način oddolžila zaradi mestne kavarne.

Gre za zgodbo izpred štirih let, ko so Obalne galerije predčasno prekinile najemno pogodbo za kavarno, ki so jo sklenili s Salomonom, on pa je trdil, da je v prostore vložil 450.000 evrov. Na sodišču tega ni uspel dokazati. HELENA RACE


Najbolj brano