Za tržnico nič več brezplačnih parkirišč

Od jutri bodo občani Mestne občine Koper lahko mesečne parkirne abonmaje kupili po nižji subvencionirani ceni - namesto 25 evrov, bodo zanje odšteli 20 evrov. Za druge pa se bo abonma podražil, zanj bodo plačali 30 evrov. Po novem je plačljivo tudi parkiranje na gramozu za tržnico.

Od jutri bodo občani Mestne občine Koper lahko mesečne 
parkirne abonmaje kupili po nižji subvencionirani ceni - 
namesto 25 evrov, bodo zanje odšteli 20 evrov. Po novem je 
plačljivo  tudi parkiranje na gramozu za tržnico.  Foto: Helena Race
Od jutri bodo občani Mestne občine Koper lahko mesečne parkirne abonmaje kupili po nižji subvencionirani ceni - namesto 25 evrov, bodo zanje odšteli 20 evrov. Po novem je plačljivo tudi parkiranje na gramozu za tržnico.  Foto: Helena Race

KOPER >Kar nekaj kupcev je želelo cenejše abonmaje kupiti že danes, ko so nov cenik objavili tudi na spletni strani Komunale Koper. A pred blagajno parkirišča za tržnico so ostali z dolgimi nosovi; zaposleni na blagajni o pocenitvi ni nič vedel, tudi njegova blagajna je izdajala le abonmaje za 25 evrov.

Do zmede je prišlo, ker je bila Komunala prehitra. Koprski občinski svet je junija resda soglašal z novimi cenami in potrdil cenejše parkiranje za občane Mestne občine Koper, a župan Boris Popovič sklepa še ni potrdil, niti ga še ni poslal Komunali. To je storil danes popoldne, tako da bodo občani jutri lahko kupili cenejše abonmaje, so sporočili s koprske občinske uprave. Mesečni abonma bo stal 20 evrov oziroma 15 evrov v primeru sklenitve letne pogodbe. V tem primeru bodo občani abonmaje ob plačilu mesečne cene prevzemali mesečno.

Splošni abonma v Mestni občini Koper velja mesečno za neomejeno uporabo vseh parkirišč na tako imenovanih modrih conah z izjemo Ukmarjevega in Vergerijevega trga ter Trga Brolo, parkirišča pri Banki Koper in pred centrom Oviesse, v središču Hrvatinov ter v Bertokih pred zadružnim domom.

Ob tem so uvedli tudi nov režim na gramoznem parkirišču za tržnico - parkiranje bo zdaj tam plačljivo. Celodnevno parkiranje bo stalo en evro, celomesečno pa deset evrov. Na parkirišču so v začetku tedna asfaltirali sredinski vozni pas in nekaj metrov proti vsakemu “kraku” parkirišča.

HR, NK


Najbolj brano