Za poravnavo med Mišičem in Luko ni veliko možnosti

“Predsednica nadzornega sveta Alenka Žnidaršič Kranjc je hotela, da sem njen suženj, njen 'potrčko'. Temu sem se uprl, zato je izsilila mojo razrešitev,” je prvo nadzornico Luke obtožil Gašpar Gašpar Mišič, ki ga je nadzorni svet z vrha Luke razrešil lani. Zato Mišič toži podjetje. A včeraj se sodna obravnava na koprskem sodišču še ni začela, saj sta se sprti strani strinjali, da si vzameta čas za morebitno poravnavo; sodišče jima je dalo 15 dni.

Gašpar Gašpar Mišič  Foto: Katja Gleščič
Gašpar Gašpar Mišič  Foto: Katja Gleščič

KOPER > Poravnava med Gašparjem Gašparjem Mišičem in Luko Koper je sicer bolj malo verjetna. Mišič ima namreč visoka pričakovanja. Čeprav ga je sodnica včeraj podučila, da sodišče ne more prisiliti nadzornega sveta, da ga sprejme nazaj na mesto predsednika uprave, pa se je sam vseeno pripravljen vrniti. “Pričakujem, da bo nadzorni svet sam po mirni poti priznal svojo napako in me povabil nazaj na mesto predsednika uprave,” vztraja Gašpar Mišič. To se zagotovo ne bo zgodilo. Mišič v tem primeru računa, da se bo z Luko Koper dogovoril za odškodnino, vendar zneska, ki bi ga bil pripravljen sprejeti, ni razkril. “Višina ni pomembna,” pravi. Upa pa, da bo Luka Koper potem ta znesek izterjala od tistih nadzornikov, ki so glasovali za njegovo razrešitev. Mišiča so nadzorniki lani aprila razrešili, ker uprava pod njegovim vodstvom ni delovala, kot bi po prepričanju večine nadzornikov morala. Mišič pa trdi, da je bila razrešitev nezakonita, zato je vložil tožbo in od Luke zahteva 200.000 evrov odškodnine. Če se sprti strani v 15 dneh ne poravnata, se bosta pred sodnico Anico Posega Čeč znova srečali decembra.

Odvetnik Damjan Škofic iz odvetniške družbe Pirnat, Kovačič in Škofic, ki zastopa Luko v tem primeru, včeraj ni želel dajati izjav. Niti Alenka Žnidaršič Kranjc Mišičevih obtožb ni komentirala, ker je v tujini in nedosegljiva. Že zato se nadzorni svet Luke Koper v 15 dneh zagotovo ne bo sestal, redna seja je predvidena 30. novembra.

KATJA GLEŠČIČ


Najbolj brano