150 evrov za nočitev v Benečanki (foto)

Včeraj je svoja vrata odprla najbolj slavna piranska hiša, Benečanka. Medtem ko sta stopnišče in prvo nadstropje ostala praktično enaka kot pred prenovo, pa je podjetje Etigraf, ki je prvo in drugo nadstropje pred kratkim dobilo v najem, na novo opremilo sobi s kopalnico, ki bosta odslej na voljo turistom z izbranim okusom. V prvem nadstropju bo trgovina s kristalom, peninami in nakitom.

Gorazd Senčar v preurejenem apartmaju na Tartinijevem 
trgu. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Gorazd Senčar v preurejenem apartmaju na Tartinijevem trgu. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

PORTOROŽ > “Prenova je potekala v skladu s smernicami Zavoda za varstvo kulturne dediščine,” je na dan otvoritve prenovljene Benečanke pojasnil Gorazd Senčar iz podjetja Etigraf, ki bo deset let najemalo dve nadstropji stavbe. Praktično so tako preuredili le zgornji dve sobi ter uredili trgovino s kristalom, peninami in nakitom. Ta bo odprta vsak dan, sobi s kopalnico pa bodo oddajali po ceni 150 evrov na noč.

Ob dnevu odprtih vrat Benečanke se je v palačo zgrnilo kar nekaj radovednežev. “Nisem si misli, da jih bo toliko,” je obisk komentiral Senčar. Režiser in koreograf Igor Jelen, ki živi v Piranu, je bil nad videnim navdušen: “Menim, da smo lahko ponosni. Ceniti moramo možnost spanja v beneški hiši s pogledom na trg.”

Dodal je, da bi sam za nočitev dodal višjo ceno in ponudbo nadgradil z zajtrkom v sobi. “Zelo sem zadovoljen, da se je družina Senčar odločila za ta projekt poživitve turistične ponudbe v našem kraju. Družina živi in diha s Piranom, zato sem prepričan, da smo na razpisu izbrali prave najemnike,” je na uradnem odprtju povedal piranski župan Peter Bossman.

EVA BRANC


Najbolj brano