Večina je bila proti razrešitvi prve nadzornice

Na včerajšnji seji so člani nadzornega sveta Luke Koper glasovali o razrešitvi Alenke Žnidaršič Kranjc z mesta predsednice, ker naj bi s svojim ravnanjem in odločanjem bistveno pripomogla k skrajno napetim odnosom med vlado in Luko Koper in naj bi s tem ključno prispevala k zapletu, ki je nastal v Luki. Predlog je na nadzornem svetu podala predstavnica lokalne skupnosti Sabina Mozetič. S predlogom ni uspela, poroča Delo.

Na četrtkovi seji so člani nadzornega sveta Luke Koper 
glasovali o razrešitvi Alenke Žnidaršič Kranjc z mesta predsednice, ker naj bi s svojim ravnanjem in odločanjem 
bistveno pripomogla k skrajno napetim odnosom med vlado 
in Luko Koper in naj bi s tem ključno prispevala k zapletu, ki 
je nastal v Luki. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Na četrtkovi seji so člani nadzornega sveta Luke Koper glasovali o razrešitvi Alenke Žnidaršič Kranjc z mesta predsednice, ker naj bi s svojim ravnanjem in odločanjem bistveno pripomogla k skrajno napetim odnosom med vlado in Luko Koper in naj bi s tem ključno prispevala k zapletu, ki je nastal v Luki. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > Za predlog so glasovali trije člani nadzornega sveta Luke: poleg predlagateljice še Rado Antolovič (P&O Maritime, DP World Dubaj) in Žiga Škerjanec (Slovenski državni holding). Proti predlogu so glasovali trije iz vrst zaposlenih, dekanja Fakultete za pomorstvo Elen Twrdy in Andrej Šercer (pomočnik uprave Vzajemne). Alenka Žnidaršič Kranjc se je pri glasovanju vzdržala.

Nadzorniki so po poročanju Dela obravnavali tudi prve podatke o škodi, ki je nastala zaradi upora delavcev. Ugotovili so, da je po do sedaj dosegljivih podatkih bistveno manjša od tistega, kar poročajo mediji. Še tistih 1500 kontejnerjev, ki jih je Maerskova ladja pustila v Trstu, bodo v glavnem prepeljali nazaj v Koper zaradi boljših zalednih povezav.

Nadzorniki so z večino glasov zamenjali tudi zunanjo članico svoje revizijske komisije. Namesto dosedanje Barbare Nose so imenovali novo zunanjo revizorko, ki je postala Polona Pergar Guzaj iz Hrastnika, poroča Delo.

Spletno uredništvo


Najbolj brano