V Izoli 24 novih neprofitnih stanovanj

V Izoli končno pripravljajo javni razpis za oddajo neprofitnih stanovanj, ki so ga po lanskih lokalnih volitvah že večkrat napovedali. Stanovanja bodo predali pred koncem leta. V občinski upravi pravijo še, da imajo na razpolago 24 različno velikih stanovanj na različnih koncih Izole.

Čeprav je stanovanjem v Izoli  cena padla, so za mnoge še 
vedno predraga, zato  nestrpno pričakujejo razpis za oddajo 
občinskih neprofitnih stanovanj. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Čeprav je stanovanjem v Izoli cena padla, so za mnoge še vedno predraga, zato nestrpno pričakujejo razpis za oddajo občinskih neprofitnih stanovanj. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

IZOLA >Nov razpis naj bi objavili pred začetkom poletja, morda že prihodnji mesec. Nanj se bo mogoče prijaviti v dveh mesecih. Zatem bodo objavili prednostno listo upravičencev, ki načeloma velja eno leto. Pri dodeljevanju stanovanj bodo upoštevali državni pravilnik. Dodatne točke upravičencem pa naj bi prinesel daljši staž bivanja v Izoli.

Ker prednostna lista velja eno leto, na občini ne izključujejo možnosti, da bodo v prihodnjem letu upravičencem namenili še kakšno dodatno stanovanje, če bi se medtem sprostilo.

Neprofitna stanovanja je občina nazadnje delila novembra leta 2009, ko je predala 45 stanovanj v neprofitnem bloku Livade. Če se bo za novih 24 neprofitnih stanovanj po različnih koncih Izole tudi tokrat prijavilo več kot 300 Izolanov, kot se jih je nazadnje pred sedmimi leti, bodo porabili precej časa, da preučijo njihove vloge. Zato dopuščajo možnost, da jim bodo ključe razdelili najkasneje ob koncu leta. Stanovanja so predvsem v mestnem jedru in Livadah, so večinoma stara, vendar ustrezno obnovljena.

Izpolnjevanje pogojev bo ocenjevala posebna županova komisija, kot kaže, tista, ki so jo imenovali septembra 2013 in ji mandat poteče leta 2018, čeprav so jo na novembrski seji občinskega sveta nameravali zamenjati. To komisijo sestavljajo Branko Simonovič, Manca Vadnjal (opozicijska svetnika iz Desusa oziroma IJN), Žanin Gruden, Marika Jauševac in Renato Vouk. Svetnika sta že večkrat opozorila, da se komisija doslej še ni sestala. Člani naj bi čakali, da župan skliče konstitutivno sejo.

MIRJANA CERIN


Najbolj brano