V Agrarii veliko dima, a brez ognja

Ob 9.30 je na Ulici 15. maja v Kopru zagorelo v transformatorski postaji. Posredovali so koprski gasilci, ki so pogasili električno stikalo in energetske vode na površini dveh kvadratnih metrov. Delavci Elektra Primorske bodo škodo sanirali, so sporočili iz uprave za zaščito in reševanje. Zgodilo se je v trgovini Agrarie.

V Agrarii so dopoldne posredovali gasilci. Direktor Kmetijske zadruge  Robert Fakin je zatrdil, da ni zagorelo, je pa tleči kabel povzročil veliko dima. Foto: Nataša Hlaj
V Agrarii so dopoldne posredovali gasilci. Direktor Kmetijske zadruge Robert Fakin je zatrdil, da ni zagorelo, je pa tleči kabel povzročil veliko dima. Foto: Nataša Hlaj

KOPER > Direktor Kmetijske zadruge Agraria Robert Fakin je pojasnil, da pravzaprav niti ni zagorelo: “Kabel je tlel in ker je ovit v gumo, se je močno kadilo.”

Trgovino so kljub temu morali zapreti, a so jo po dveh urah lahko odprli, saj so jim gasilci posodili agregat. “Materialne škode ni bilo, smo pa zabeležili izpad dohodka. Petek je in na ta dan imamo običajno več prometa,” je povedal Fakin.

Zagotovil je, da se živila v času, ko so v trgovini ostali brez elektrike, niso pokvarila. Zamrznjena živila so naložili v kombi in odpeljali na druge lokacije, druga pa tako zaprli, da se niso pregrela.

NK


Najbolj brano