Ustanovili bodo športno pristanišče Portorož

Piranski občinski svet je v prvi obravnavi potrdil odlok o športnem pristanišču Portorož, ki ga bodo namenili plovilom za športne in šolske dejavnosti. Odlok je osnova za pridobitev gradbenega dovoljenja za ureditev morskega dela ob bodočem domu vodnih športov, ki ga nameravajo zgraditi na območju Jadralnega kluba Pirat na vhodu v turistično naselje Bernardin.

 Tako naj bi bil videti dom vodnih športov na Bernardinu.
Tako naj bi bil videti dom vodnih športov na Bernardinu. 

PIRAN > Pristanišče bo zavarovano s skalometom, imelo bo nov pomol in klančine za spust plovil. S pristaniščem bo upravljal piranski Športni in mladinski center, kjer direktor Matjaž Ukmar napoveduje, da bi dom vodnih športov lahko zgradili do prihodnje pomladi.

Spomnimo, da je piranska občina na osnovi javnega naročila med sedmimi ponudniki za izvajalca izbrala podjetje Makro 5 gradnje, ki bo dom zgradilo za 1,5 milijona evrov.

V domu vodnih športov bodo imeli jadralni klubi urejene prostore za klubsko delovanje, pripravo in hrambo plovil in navtične opreme ter za prirejanje državnih in mednarodnih jadralnih regat. Poleg novega klubskega objekta in hangarja je načrtovana tudi preureditev dovozov, parkirišč, zelenic in manipulativnih ploščadi za jadralsko - regatne športne aktivnosti. Novi objekt bi stal neposredno ob sprehajalni poti in kolesarski stezi. Uporabljali bi ga tako za programe športne rekreacije, športa otrok in mladine, kakovostnega in vrhunskega športa kot za organizacijo različnih prireditev, ki pritegnejo veliko število obiskovalcev.

V načrtu je, da bi dom vodnih športov postal vodilna infrastrukturna baza vrhunskega jadralnega športa v Sloveniji in tudi izven meja. Olimpijski komite Slovenije je še nezgrajenemu domu vodnih športov podelil tudi licenco za regijski panožni center jadranja. NH


Najbolj brano