Še manj parkirnih mest

V nedeljo bodo ponovno odprli del gramoznega parkirišča za tržnico, ki je bil za voznike zadnje tedne nedostopen zaradi gradbenih posegov. V koprski občini potrjujejo, da bo tam v prihodnje nekaj parkirnih mest manj, ker bodo del območja preuredili v zeleno površino.

 Zelenica za tržnico bo odnesla še nekaj parkirnih mest. Foto: Nives Krebelj
Zelenica za tržnico bo odnesla še nekaj parkirnih mest. Foto: Nives Krebelj

KOPER > Redni uporabniki tega za zdaj še brezplačnega parkirišča (kmalu bo treba za parkiranje plačati deset evrov na mesec) so opazili, da so ob gradbenih delih precej zožili območje ob bližnjem meteornem kanalu, ki je bilo do nedavnega namenjeno parkiranju.

Tja so nasuli zemljo in zgradili teraso, ki jo bodo v kratkem ozelenili ter povezali v sklenjeno celoto vse do črpališča. V občini za zdaj ne znajo pojasniti, koliko parkirnih mest je “odžrl” ta poseg. Pravijo, da bodo lahko končno oceno dali šele po zaključenih delih.

Sicer pa bodo v okviru del med drugim z asfaltom preplastili sredinsko dovozno pot in petmetrske asfaltne priključke v notranjost parkirišč (levo in desno), nasuli bodo tudi dodaten gramoz. Predvidoma bodo na prenovljenem delu parkirišča postavili dva parkomata, parkirna tarifa pa bo deset evrov za mesečni abonma. NH


Najbolj brano