Še dve garaži na inšpekcijskem seznamu

Občinski inšpektor je zoper neznanega lastnika garaž v Zlatičevi ulici v starem centu Kopra uvedel upravni postopek in zahteva rušenje. Garaži sta namreč na javni površini. Že pred časom so inšpektorji lastnike garaž v središču mesta ter v Olmu in Semedeli opozarjali s podobnimi obvestili, naj jih odstranijo, vendar garaže še stojijo. Inšpekcijski postopek namreč še ni končan.

Inšpektor je ugotovil, da sta tudi garaži v Zlatičevi ulici v 
centru mesta na javni površini ter lastnike pozval, naj ju 
odstranijo. Foto: Alenka Penjak
Inšpektor je ugotovil, da sta tudi garaži v Zlatičevi ulici v centru mesta na javni površini ter lastnike pozval, naj ju odstranijo. Foto: Alenka Penjak

KOPER > Inšpektor od lastnika (ali lastnikov) zahteva, da garaže odstranijo, saj so postavljene brez dovoljenja in ležijo na zemljišču, ki ima status javne površine. Lastnika vabi, naj se zglasi v prostorih občinskega inšpektorata v kleti pod dvorano Bonifika.

Koprski občinski inšpektorat se je pred kratkim že lotil nedovoljeno postavljenih nadstrešnic in lop, in sicer na Tomažičevem in Nazorjevem trgu v središču Kopra ter na različnih lokacijah v Olmu, Prisojah in Šalari. Uporabnike so opozorili, naj jih odstranijo, iz koprske občine pa so povedali, da bi želeli na teh površinah urediti javna parkirišča, ki bi jih lahko uporabljali vsi, saj so garaže brez ustreznih dovoljenj postavljene na javnih površinah.

No, garaže so še vedno tam, kjer so bile. Iz koprske občine so nam pojasnili, da inšpekciji postopek še ni zaključen. Preden inšpektor izda odločbo, na podlagi katere lahko prične rušenje, mora dokončati ugotovitveni in dokazni postopek. Oba postopka še zmeraj potekata, zaključena pa naj bi bila do konca poletja.

Inšpektor namreč mora ugotoviti, kdo je garaže in nadstrešnice postavil in te prostore tudi uporabljal. Če tega ne bo mogel ugotoviti, bodo garaže konec poletja odstranili sami. Iz občine so nam še sporočili, da so se nekateri na inšpekcijsko odločbo o rušenju tudi pritožili.

Pred leti so podobno čistilno akcijo že izvedli v Benčičevi ulici, pa v Resslovi, Božičevi in Tovarniški ulici.

ALENKA PENJAK


Najbolj brano