Piranska Punta bo jutri magična

Na jutrišnji 13. december, na dan, ko goduje sveta Lucija, v Piranu vabijo na prireditev, s katero nameravajo prostor ob piranski Punti s prepletom luči, zvokov in dišav prikazati v drugačni, magični perspektivi.

Na piranski Punti se  bodo jutri prepletali luči, zvoki in 
dišave. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Na piranski Punti se bodo jutri prepletali luči, zvoki in dišave. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

PIRAN > Dogodek Čarobne točke Pirana s pomočjo fakultete za turistične študije Turistica in številnih drugih soustvarjalcev pripravlja zavod Abakkum na čelu z idejno vodjo Romano Kačič.

Ob 17. uri bo obilje barv na večernem nebu skupina Sostro pozdravila s pritrkovanjem na zvonove v cerkvi Marije Zdravja. Naslednja čarobna točka bo iskanje pomena siren skozi branje 12. speva piranske gimnazijke Laure Gržinič. Čarobnost večera bodo soustvarjali tudi zvoki, preko katerih se “pogovarjajo” delfini, gibi plesalca Srečka Blaša, zvok klarineta in petje Pirančana Nevena Stipanova, video projekcija, s katero bodo med seboj povezali tri svetilnike, radijska točka z naslovom Lunatic med radio valovi ter točka Besede za Punto s pisateljem Vanjo Peganom.

Na 13. december, ko goduje Sv. Lucija, naj bi se začel dan daljšati, kar je nekoč veljalo za obet novega življenja in rodovitnosti. Obiskovalcem prireditve bodo zato ponudili možnost, da posejejo svoje božično žito, krog čarobnih točk pa bodo naposled povezali še z zimskimi dišavami in okusi. ID


Najbolj brano