Od danes do nedelje v Portorožu konferenca FIS

Portorož bo v naslednjih dneh gostil koledarsko konferenco Mednarodne smučarske zveze FIS, na kateri bodo sodelovali predstavniki 128 držav. Od danes do 27. maja bo v Grand Hotelu Bernardin konferenca, ki jo FIS organizira vsako drugo leto.

Predsednik Smučarske zveze Slovenije Enzo Smrekar Foto: Nebojša Tejić/Sta
Predsednik Smučarske zveze Slovenije Enzo Smrekar Foto: Nebojša Tejić/Sta

PORTOROŽ > Na konferenci se bodo sestali vsi odbori in pododbori, ki sprejemajo pravila in poročila o vseh smučarskih panogah. V Portorožu bo potekalo več kot 90 različnih sestankov. Poleg razprave o prihodnosti smučarskega športa je konferenca priložnost za srečanje in pogovor med delegati posameznih držav o novih pristopih in izboljšavah, ki jih šport potrebuje, so sporočili iz Smučarske zveze Slovenije.

Smučarska zveza Slovenije bo zato v danes zvečer na plaži za vse udeležence konference pripravila slovenski večer. V sodelovanju z vsemi organizatorji tekem svetovnega pokala, ki potekajo v Sloveniji, in Slovensko turistično organizacijo bodo gostom iz tujine predstavili slovensko hrano, pijačo in glasbo.

"Zavedamo se, da gre za pomemben dogodek v okviru FIS, kjer smo priznani kot ena od bolj dejavnih članic. Glede na to, da konferenco gostimo na domačih tleh, je prav, da naše smučarske prijatelje združimo vsaj en večer in jim predstavimo gostoljubje in možnosti, ki jih Slovenija ponuja. Ne samo na športnem področju, ampak tudi širše," je pred konferenco povedal predsednik SZS Enzo Smrekar.

Zadnji dan konference se bo sestalo tudi predsedstvo FIS, ki na koncu potrjuje vse spremembe in odločitve posameznih odborov in pododborov, pa tudi koledarje tekem svetovnega pokala za naslednjo sezono. Med drugim bodo člani odločali tudi o prireditelju kongresa FIS za leto 2020 in sprejemali poročila o napredkih organizatorjev bodočih svetovnih prvenstev.

STA


Najbolj brano