Nova telesa in veselje do življenja

Štirje kandidati, štirje meseci, 68 kilogramov maščobe manj. To je hvalevredni izkupiček akcije Novo telo do poletja Primorskih novic in koprskega California fitnessa. Tina Korošec, Debora Sosič, Sabine Ferran in Damjan Gvardijančič so svoja preoblikovana telesa pokazali v nedeljo v koprski Taverni. Odeli so jih v nova oblačila, o katerih v začetku leta niso upali niti sanjati.

Četverica je v štirih mesecih izgubila skupno 68 kilogramov Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Četverica je v štirih mesecih izgubila skupno 68 kilogramov Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > Tri dekleta in fant so se na odru Taverne pokazali v večernih oblekah, neformalnih oblačilih in v kopalkah, ki so jim jih skupaj z obutvijo in nakitom podarili trgovci v mestnem jedru Kopra.

Njihovi nasmejani obrazi so dali vedeti, da meseci odrekanj in trdega dela niso bili zaman. Velike razdalje, skušnjave, nesreče, poškodbe, službene in družinske obveznosti četverice niso odvrnile od cilja, ampak so ji vlile novo energijo in veselje do življenja.

Odložil je 25-kilogramski nahrbtnik

Največ kilogramov, 25, je izgubil Damjan Gvardijančič. “Predstavljajte si, da nosite 25-kilogramski nahrbtnik. Kakšno olajšanje je, ko ga odložite,” je njegov uspeh opisal Duško Madžarovič, trener in vodja Fitnesa california. Tako kot dekletom se je Gvardijančiču bilo najteže odpovedati dobri hrani. “Posebej čokoladnim sladicam. Štiri mesece sem jedel piščanca, zelenjavo in solato,” je povedal.

Kljub temu je odločen nadaljevati “delo”: “Danes in jutri si bom privoščil kakšno dobroto, potem pa bom spet jedel in treniral po strogem režimu. Upam, da se bom še letos uspel pripraviti na tekmovanje.” Z doseženim je navdušil nekatere sodelavce in prijatelje, ki bodo morda stopili na njegovo pot.

Samo šport ni dovolj

Tina Korošec je na oder Taverne stopila že v soboto, ko je Koper gostil svetovno prvenstvu v fitnesu in bodybuildingu. “Najtežjih je bilo zadnjih 14 dni pred tekmo,” je priznala. A ni ji žal truda. Že prej je tekla maraton, ukvarjala se je z zumbo, rokometom in košarko. “Toda vedno sem se narobe prehranjevala, moje telo zato ni več izgubljalo maščobe,” se je naučila skozi akcijo. “To je moja osebna zmaga. S tem preobrazba še ni končana in dokler ne pridem do cilja, bom nadaljevala, pa čeprav bo trajalo deset let,” je odločena.

Odrekanja niso omajala odločnosti

Tudi Sabine Ferran priznava, da ji ni bilo lahko: “Bilo je veliko odrekanja in usklajevanja, predvsem zaradi družine in šole. Ampak vse je mogoče. Še veliko imam za narediti, toda šla bom korak za korakom,” napoveduje.

Debora Sosič je po koncu akcije zelo zadovoljna. “Doma so nekajkrat preizkušali mojo trdnost in odločnost, a sem stisnila zobe, čeprav so se mi cedile sline. V nadaljevanju se bom še bolj potrudila, da bi se že oktobra lahko udeležila tekmovanja za miss fitnes,” načrtuje.

Madžarovič je navdušen nad njihovimi dosežki. “Niso se ustrašili izziva in že prvi dan so verjeli v uspeh.” Prepričan je, da nihče od njih ne bo opustil novega načina življenja. Prav spodbujanje k bolj zdravemu življenjskemu slogu je bil namen akcije Novo telo do poletja, je ob koncu predstavitve kandidatov dejal direktor Primorskih novic Rok Hladnik.

NIVES KREBELJ


Najbolj brano