Na potepu z muzejskim vlakom

Otroci iz Centra za usposabljanje Elvire Vatovec Strunjan in iz njegovih enot na Primorskem so včeraj ves dan uživali v edinstveni vožnji z muzejskim vlakom Slovenskih železnic. Dogodivščino je kot darilo zanje organiziral Koprčan Edi Jugovac.

Otroci iz Centra za usposabljanje Elvire Vatovec Strunjan in iz 
njegovih enot na Primorskem so včeraj ves dan uživali  v 
edinstveni vožnji z muzejskim vlakom Slovenskih železnic.  Foto: Edi Jugovac
Otroci iz Centra za usposabljanje Elvire Vatovec Strunjan in iz njegovih enot na Primorskem so včeraj ves dan uživali v edinstveni vožnji z muzejskim vlakom Slovenskih železnic.  Foto: Edi Jugovac

PRIMORSKA > Približno 200 otrok s spremljevalci se je včeraj dopoldne vkrcalo na muzejski vlak Slovenskih železnic. “Vlak so že dan prej 'zakurblali', da je bil dopoldne pripravljen za vožnjo. Otroci so nad njim povsem navdušeni,” nam je včeraj med postankom pri najstarejši kraški hiši v Štanjelu sporočil Edi Jugovac, Koprčan, ki se je odločil, da otrokom iz strunjanskega centra za usposabljanje podari to zanimivo izkušnjo.

“Po zadnjem dogodku, ki smo ga za varovance Varstveno-delovnega centra Koper organizirali leta 2012 na portoroškem letališču, sem intenzivno delal še na muzejskem vlaku. Letos so Slovenske železnice vožnjo, ki je sicer precej draga, odobrile kot donacijo za CUEV Strunjan,” je zadovoljen Jugovac, ki pravi, da se je za dobrodelno dejanje odločil iz enega samega preprostega vzgiba: “Iz srca. Zato, da omogočim lepo izkušnjo nekomu, ki nima možnosti, da bi si jo sam privoščil.”

Traso vožnje so priredili posebej za mlade potnike, saj muzejski vlak običajno pelje po drugih poteh. Iz Štanjela so izlet nadaljevali do Nove Gorice, kjer so jih čakale aktivnosti naravoslovnega dne, in nato nazaj proti cilju, v Sežano.

ID


Najbolj brano