Mikropivovarji letos na Titovem trgu

Lepe zgodbe sežejo daleč, pravijo. Ena izmed takih je tudi zgodba, ki jo v zadnjih petih letih piše koprski Bar Cameral s festivalom mikropivovarjev. Letošnji “beerfest”, ki se bo v petek, 23. junija, začel že zgodaj popoldne, se z Gortanovega seli na Titov trg..

Utrinek z lanskoletnega druženja z mikropivovarji na Gortanovem trgu. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Utrinek z lanskoletnega druženja z mikropivovarji na Gortanovem trgu. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > Na Cameralov Festival mikropivovarjev prihaja pisana zasedba približno dvajsetih varilcev piva, med katerimi so poleg slovenskih tudi trije hrvaški.

Če gre sklepati po izkušnjah iz prejšnjih let, se bo za vsakega našlo pivo po meri. Poleg “staroselcev”, kot so The HumanFish Brewery, Bevog Brewery, Picerija in oštarija Tonca in tudi lanskoletnih zmagovalcev, pivovarne Tektonik kraft, se po enoletnem premoru vračajo Reservoir Dogs brewery.

Organizatorka in vodja Bara Cameral Nina Krivec Rudolf, ki bo že peto leto zapored skrbela, da bo vse potekalo, tako kot mora, je zadovoljna z vzponom festivala: “Rast tega festivala lahko primerjamo z rastjo mikropivovarske scene. Tako kot so mikropivovarji, ki so danes že uveljavljeni ne le v slovenskem prostoru, temveč tudi na mednarodni ravni, začeli variti pivo v garažah, tako je festival v prvi izdaji nastopil s petimi stojnicami v Čevljarski ulici. Nato je prilezel do Gortanovega trga, letos pa se seli na osrednji koprski trg.”

Prvi festival brkinskega piva
KOZINA > Na prvem festivalu brkinskega piva se bodo v soboto pri Tušu na Kozini predstavili pivovarji iz hrpeljsko-kozinske in divaške občine. Od 11. do 23. ure bodo svoje zvarke ponujali Pivovarna in pivnica Flora iz Krvavega Potoka, Beerkinka iz Hrpelj, Gostilna in pivovarna Križman iz Tubelj, Kotar s Kozine ter Pivovarna Ambrožič z Barke. Pod organizacijo dogodka se podpisujejo Občina Hrpelje-Kozina in območna Obrtno podjetniška zbornica Sežana. HR

Med novinci letošnjega festivala je Beerkinka, pivovarna, ki je doma na Kozini. S svojo ponudbo se bo pod blagovno znamko BRIN predstavil tudi pridelovalec brinjevca in gina iz Rodika, Erik Sarkič. Za ponudbo hrane bosta skrbela Gorki chili in Paleta bar, za dobro glasbeno podlago pa domači virtuoz DJ Borka.

ARMIN SEJARIĆ


Najbolj brano