Ključi pred koncem leta

V izolski občini so izpolnili napovedi in razpisali oddajo 24 neprofitnih stanovanj v najem. Občani se na razpis lahko prijavijo do konca junija. Seznam izbranih bodo objavili predvidoma jeseni, stanovanja pa oddali do konca leta.

Na Smrekarjevi 51 (levo) so  pridobili štiri neprofitna stanovanja. Foto: Tomaž Primožic/Fpa
Na Smrekarjevi 51 (levo) so pridobili štiri neprofitna stanovanja. Foto: Tomaž Primožic/Fpa

IZOLA > Oddali bodo stanovanja v starem delu mesta in Livadah. 20 stanovanj je starih, spraznila so se v času od prejšnjega razpisa, občina pa jih je obnovila. Štiri so zgradili na novo na Smrekarjevi ulici 51.

Prijaviteljem, ki bodo izpolnjevali pogoje za dodelitev stanovanja, bodo izdali odločbe o uvrstitvi na prednostno listo. “Koliko možnosti je, da nekdo dobi stanovanje, ni mogoče napovedati vnaprej. Odvisno bo od števila prijavljenih in točk, ki jih bodo prosilci dosegli. Te bomo - glede na skupno število doseženih točk - razvrstili na prednostno listo. Razpoložljiva stanovanja bomo, upoštevaje primerno velikost, razdelili upravičencem, ki bodo dosegli največ točk,” pojasnjujejo v občinski upravi.

Seznam uvrščenih bodo objavili predvidoma jeseni. Upravičence bodo ločili na listo A in B ter obojim razdelili po dvanajst stanovanj. Ločnico bodo predstavljali njihovi dohodki. Tisti z liste B bodo morali plačati varščino in lastno udeležbo.

20 neprofitnih stanovanj je občina obnovila. 4 stanovanja so zgradili na novo.

Ključe stanovanj pa bodo dobili najbrž šele pred koncem leta. Zakaj tako pozno? “Ker se želimo o neprimernih stanovanjih, ki jih zdaj imajo občani, tudi sami prepričati. To pomeni, da si jih bomo morali ogledati,” navajajo v županovi komisiji za dodelitev stanovanj, ki jo vodi Branko Simonovič (Desus). Domnevajo, da bo prosilcev nekajkrat več kot razpoložljivih stanovanj. Prednostna lista pa bo veljala še eno leto in če bo občina v tem času pridobila kakšno stanovanje, ga bo dodelila naslednjim upravičencem s prednostne liste.

Obrazce bodo občanom pomagali izpolnjevati svetovalci Primorskega pravnega centra in Primorskega svetovalnega središča, in sicer ob sredah od 14. do 17. ure ter ob petkih od 8. do 12. ure v pritličju občine na Sončnem nabrežju 8.

MIRJANA CERIN


Najbolj brano