Kdo je županu Popoviču sunil oljke?

Štiri oljke, ki krasijo okolico sedeža Občine Koper na Verdijevi ulici, so čez noč ostale brez plodov. Neznanec, ki je berbo “županovih” oljk opravil kar ponoči, je tako prekrižal načrte občinskim uslužbencem.

Le koga so sredi noči zamikale oljke pred županovim 
pragom? Foto: Mok
Le koga so sredi noči zamikale oljke pred županovim pragom? Foto: Mok

KOPER > O neznancu, ki je minuli konec tedna “v globoki noči kar dobri dve uri nonšalantno trgal sadeže, z njimi polnil črno plastično vedro”, poroča občinski spletni portal e-koper.

Z nenavadnim nočnim podvigom je obiralec očitno prekrižal načrte občinskim uslužbencem, ki so se prav ta teden namenili prvič javno obrati štiri lepo obložene oljke na zelenici med dvema občinskima upravnima stavbama na Verdijevi. Na portalu e-koper poročajo, da so v občinski upravi nad takšnim ravnanjem zgroženi in da so policiji že podali predlog za pregon proti neznanemu storilcu. Pri ugotavljanju njegove identitete pa da bodo pomagali posnetki nadzornih kamer.

“Bolj kot dejanska škoda, ki znaša približno 500 evrov ter skoraj do obisti in nestrokovno obrana drevesa, ki kažejo žalosten videz, je zaposlene v občini prizadelo dejstvo, da so ves oktober potrpežljivo čakali in opazovali, kdaj bodo oljke dozorele in kdaj bo napočil pravi čas za skupno obiranje oljk na Verdijevi ulici. Ko pa so končno določili datum obiranja, jim je, tebi nič, meni nič, načrte prekrižal brezbrižen neznanec,” so užaloščeno zapisali na portalu e-koper in dodali, da bi zahrbtneža, če bi jih le imel pogum vprašati, z veseljem povabili na skupno obiranje oljk. Tako pa ... se bodo z njim, kot kaže, “družili” le prek računalniškega zaslona ob pregledovanju nočnih posnetkov.

ID


Najbolj brano