Javni wc zdaj v Taverni

Javno stranišče na koprski tržnici je že več kot mesec dni zaprto. Namesto njega je odprto stranišče v Taverni. A mnogi tega ne vedo, saj na vratih ni obvestila, ki bi jih preusmerilo. Uporabniki in mimoidoči pa se sprašujejo, ali bo javno stranišče po novem plačljivo.

Stranišče na tržnici je zaprto. Obvestilo o tem, da ga 
nadomešča wc v Taverni, pa neznanci pogosto strgajo.  Foto: Helena Race
Stranišče na tržnici je zaprto. Obvestilo o tem, da ga nadomešča wc v Taverni, pa neznanci pogosto strgajo.  Foto: Helena Race

KOPER > Javno stranišče na koprski tržnici je zaprto že od 27. novembra. “Ne vemo, zakaj. Nič se ne dogaja,” pravijo mimoidoči in zaposleni v bližnjih lokalih. Prav tako ne vedo, kdaj naj bi ga spet odprli. Tega niso povedali niti v Komunali Koper, kjer pravijo, da opravljajo vzdrževalna dela, in dodajajo: “Odprto bo, ko bodo dela zaključena.”

Medtem ko je stranišče na tržnici zaprto, ga nadomešča javni wc v Taverni. “Obvestila z opisom nove lokacije smo že pred zaprtjem stranišča na tržnici izobesili na vratih, a obvestilo neznanci večkrat potrgajo,” pojasnjujejo v Komunali. V bližnjih lokalih pa pravijo, da se uporabniki sprašujejo, ali bo stranišče, ki je bilo v preteklosti celo nagrajeno kot najbolje urejeno v državi, po novem plačljivo. Na Komunali odgovarjajo, da o tem ne odločajo in da se bodo uskladili z Mestno občino Koper, ki je lastnica prostorov. Na občini pa, da se bodo o tem še odločili.

V dneh, ko je v mestu veliko obiskovalcev, koprsko javno stranišče uporabi kar 800 do 1000 uporabnikov, sicer povprečno 200 do 300 na dan. Odprto je vsak dan od 7. do 22. ure (enak urnik imajo zdaj sanitarije v Taverni). Vzdrževanje in čiščenje stane približno 3000 evrov na mesec, pravijo v Komunali.

HR


Najbolj brano