Izšel je razpis za obalno zavetišče

Mestna občina Koper je danes v Uradnem listu in na svoji spletni strani objavila razpis za izbiro izvajalca javne službe na področju zaščite živali za območje Občine Izola, Mestne občine Koper, Občine Piran in Občine Ankaran.

Na razpis za obalno zavetišče se je moč prijaviti do 23. maja, 
izbrani izvajalec naj bi javno službo začel izvajati 1. januarja 
prihodnje leto. Foto: Tomaž Primožic/Fpa
Na razpis za obalno zavetišče se je moč prijaviti do 23. maja, izbrani izvajalec naj bi javno službo začel izvajati 1. januarja prihodnje leto. Foto: Tomaž Primožic/Fpa

KOPER > Javna služba vključuje tudi upravljanje zavetišča za zapuščene živali v Dvorih nad Sv. Antonom. Rok za oddajo vloge je 23. maja. Javno službo naj bi izbrani upravljalec začel izvajati s 1. januarjem prihodnje leto, pogodba pa bo veljala za pet let.

Javna služba za živali predvideva sprejem prijav o zapuščenih živalih, zagotavljanje veterinarske pomoči zapuščenim živalim, zagotavljanje ulova, prevoza, namestitve in oskrbe zapuščenih živali v zavetišču, skrb za iskanje skrbnikov teh živali oziroma prodajo ali oddajo živali novim lastnikom, skrb za ažurno vodenje registra psov, zagotavljanje veterinarsko-sanitarnega reda v zavetišču, vodenje zbirk podatkov v obsegu in na način, ki je določen s Pravilnikom o pogojih za zavetišča za zapuščene živali in tekoče vzdrževanje celotne infrastrukture v zavetišču.

Kdor se prijavi na razpis, mora biti registriran za opravljanje dejavnosti, ki je predmet javne službe, izkazati mora kadrovsko strukturo in tehnično opremo, razpolagati mora z zadostnim številom oskrbnikov, usposobljenih za delo z živalmi, na voljo mora imeti ustrezno vozilo za prevoz živali, zagotoviti mora stalno prisotnost ali pripravljenost veterinarja oziroma veterinarske službe.

Vloge bo pregledala in ocenila strokovna komisija sestavljena iz predstavnikov, ki jih imenujejo župani štirih občin, pri čemer bodo upoštevali natančna merila iz razpisne dokumentacije.

Javno odpiranje prijav bo 23. maja v prostorih koprske občinske uprave, piše na spletni strani koprske občine.

Spletno uredništvo


Najbolj brano