Darko Kavre bo še naprej direktor

Darko Kavre bo novi stari direktor Javnega stanovanjskega sklada Mestne občine Koper. Predlog o njegovem vnovičnem imenovanju je včeraj potrdila večina članov koprskega občinskega sveta.

Darko Kavre Foto: Mirjana Cerin
Darko Kavre Foto: Mirjana Cerin

KOPER > V dvorano Pretorske palače je Darko Kavre včeraj vstopil še kot zdajšnji direktor (mandat mu poteče 30. junija) ter občinskim svetnikom predstavil poslovno in finančno poročilo koprskega stanovanjskega sklada za lansko leto. Iz dvorane pa je šel kot bodoči prvi mož tega javnega sklada.

Predlog o njegovem ponovnem, že četrtem imenovanju, je dal nadzorni svet, ki mu predseduje direktor Rižanskega vodovoda Zdravko Hočevar. “Od šestih prijavljenih kandidatov so trije zadostili razpisnim zahtevam. Odločili smo se za najprimernejšega, Kavreta. Da je sposoben, je dokazal z dosedanjim vodenjem,” je povedal Hočevar.

Kavre, diplomirani ekonomist in občinski svetnik stranke Ankaran je naš v Ankaranu, vodi stanovanjski sklad zadnjih dvanajst let. Preden se je prijavil, je dopuščal možnost, da bi se s 66 leti upokojil. A se je nato, kot pravi, na razpis za izbor novega direktorja prijavil “samostojno, zavestno in z vso odgovornostjo,” zaradi prehojene poti, ki jo ima za sabo, pa tudi zaradi nedokončanih projektov.

V času, odkar vodi sklad, so se v Kopru lotili številnih pomembnih projektov, ocenjuje. Tako so zgradili več kot 280 novih stanovanj v skupni vrednosti 25 milijonov evrov.

Koprski stanovanjski sklad gospodari in upravlja s približno 700 stanovanji, od katerih je večina neprofitnih. Pod njegovo okrilje sodijo tudi kadrovska in tržna stanovanja ter oskrbovane enote.

MC


Najbolj brano