Čokolada bo nevesta, vino pa ženin

Študentska organizacija Univerze na Primorskem (ŠOUP) bo v soboto, 16. aprila, v koprski Taverni, pripravila Dan vina in čokolade. Obiskovalci bodo lahko degustirali več kot 30 vrst vina in številne čokoladne sladice, ob tem pa spoznavali tudi, kako všečna je lahko “poroka” obojega.

KOPER > Prireditev, ki jo ŠOUP pripravlja že tretjič, se bo začela ob 16. uri in bo trajala do 22.30. Dan vina in čokolade. “Namen projekta je mladim približati različne vrste vin in njihovo pridelavo, hkrati pa jih seznaniti z različnimi okusi in vonji ter ga prikazati kot odlično kombinacijo s sladicami. Z dogodkom želimo dati priložnost primorskim vinogradnikom in slaščičarjem, da mladim predstavijo svoja vina oziroma čokoladne slaščice," sporoča vodja projekta Sara Vidic.

Medse so študenti povabili enajst vinarjev iz slovenske Istre, enega s Krasa in dva iz Goriških Brd. Za čokoladne sladice bo poskrbelo šest lokalnih ponudnikov. Degustirati bo možno s kuponi, ki bodo naprodaj po 50 centov.

Na voljo bosta tudi dve delavnici. Na prvi, ki bo ob 17.30, bodo udeleženci iskali prave kombinacije med vinom in sladicami. Vodila jo bosta mlada vinarka, tudi Vinska kraljica Slovenije 2014, Špela Štokelj, in nekdanji tekmovalec oddaje Gostilna išče šefa in vodja kuhinje restavracije Gušt Izola, Almir Begič. Drugo delavnico bo ob 19. uri vodil vinar iz Vinske kleti Kralj, Matej Kralj, ki bo udeležencem pomagal pri slepem okušanju vin.

Prireditev bo povezoval Iztok Gustinčič, za glasbeno spremljavo med degustacijo pa bosta poskrbela DJ Exo Beltram in saksofonist Erik Kramberger. Dan vina in čokolade se bo zaključil z večernim koncertom glasbene skupine KiNG FOO.

Spletno uredništvo


Najbolj brano