Zoran je srečno prispel domov

Na trajektu Norman Atlantic, na katerem se je v nedeljo, 28. decembra, vnel požar, je bil tudi Slovenec Zoran Koron iz Volčje Drage. V sredo je iz Brindisija priletel v Benetke.

Zoran Koron v sredini v družbi sorodnikov in sodelavcev Foto: Vir: Messaggero Veneto
Zoran Koron v sredini v družbi sorodnikov in sodelavcev Foto: Vir: Messaggero Veneto

VOLČJA DRAGA > Mož in oče dveh otrok je na zadnji dan leta ponovno objel svojo družino in kolege. Na letališču ga je pričakal Simone Gruarin in ga odpeljal na sedež avtoprevozniške družbe, kjer so ga nestrpno pričakali sorodniki in kolegi, piše Primorski dnevnik.

“To je bila najgrša izkušnja v mojem življenju, ki mi pa daje moč,” je Zoran Koron povedal novinarju dnevnika Messaggero Veneto. Pohvalil je tudi reševalce, ki so po njegovi oceni naredili vse, kar je bilo v njihovi moči, da bi rešili čim več ljudi.

V požaru poškodovani trajekt Norman Atlantic je danes priplul v italijansko pristanišče Brindisi. Dramatično reševanje potnikov in gašenje požara sta trajala 36 ur. Nesreča je terjala 13 žrtev.

Preiskovalci bodo najprej pregledali notranjost trajekta, da bi ugotovili, ali so v njem morda še kakšne žrtve. Italijanska obalna straža je v četrtek sporočila, da so z ladje rešili 477 ljudi. Število pogrešanih še vedno ni znano, ker ni jasno, koliko ljudi je bilo dejansko na trajektu. V Grčiji naj bi se nanj vkrcalo med 470 in 500 ljudi.

Italijansko tožilstvo je sporočilo, da so bili v notranjosti ladje morda skriti nezakoniti priseljenci in da naj bi nekateri vozniki spali v svojih vozilih, ker v kabinah ni bilo prostora. Ogenj naj bi izbruhnil prav v garažnem prostoru.

Reševalci so našli enajst trupel s trajekta, dva albanska mornarja pa sta umrla, ko se je utrgala jeklenica na vlačilcu, s katerim so želeli ladjo odvleči do pristanišča.

NR, STA


Najbolj brano