Zbirajo denar za dvigalo

Tretji festival Soča Outdoor so včeraj v prelepem vremenu in z rekordnimi 105 udeleženci odprli z 11 kilometrov dolgo, že osmo dobrodelno cestno kolesarsko dirko od bara Labrca pri Tolminu do 856 metrov višjega cilja Na Gradu pri muzeju prve svetovne vojne na prostem na Kolovratu. Zbrali so 1530 evrov, z rekordnim časom pa je zmagal Matej Kimovec iz gorenjskega kluba Vaška runda.

Tekmovalnost in dobrodelnost je na tekmo Soča Outdoor  
Kamnca pritegnila 105 kolesarjev.  Foto: Neva Blazetič
Tekmovalnost in dobrodelnost je na tekmo Soča Outdoor Kamnca pritegnila 105 kolesarjev.  Foto: Neva Blazetič

TOLMIN > Na zahtevni tekmi, ki šteje tudi za pokal Slovenije, je v hrib najhitreje prisopihal lanski državni prvak v vzponih Matej Kimovec iz kluba Vaška runda, ki je s časom 32,09 postavil rekord proge.

Še pomembneje pa je, da so kolesarji iz vse Slovenije, mnogi italijanski kolegi, Čehi in Nizozemci kolesarili za dobrodelni namen. Za Varstveno delovni center (VDC) v Tolminu so prispevali 1530 evrov. Organizator tekme, Moto klub Soča, se je s to tekmo letos prvič pridružil festivalu Soča Outdoor. Napovedujejo, da bo tako tudi v prihodnje.

Na Kolovratu so ček predali direktorici centra Sandri Medveš Berginc in s tem pomagali, da bodo čim prej kupili dvigalo za gibalno ovirane varovance. Če bi imeli dvigalo, bi v center lahko sprejeli več varovancev. Kot pravi predsednik Moto kluba Soča kluba Boris Leban, motoristi vsa leta po svojih močeh pomagajo in varovance tudi večkrat obiščejo.

Soča Outdoor festival se danes nadaljuje s kajakaško tekmo Fun Race na sotočju Koritnice in Soče, v soboto in nedeljo pa vabijo na ogled atraktivnega kolesarskega spusta Soča Enduro pod Kaninom. Prihodnji teden nadaljujejo s hitrostnimi preleti z jadralnimi padali, obeta pa se še veliko drugega zanimivega.

NB


Najbolj brano