Več za dividende, a tudi izpodbojne tožbe

Delničarji ajdovskega Mlinotesta so se na nedavni skupščini z večino glasov odločili, da se za dividende nameni 964.000 evrov bilančnega dobička iz leta 2016, oziroma 28 centov za delnico. Izplačilo bo 28. julija. Znova so odobrili uporabo dela bilančnega dobička, ki so ga lani že namenili za dividende.

Mlinotestovi delničarji bodo dividende dobili 28. julija 

 Foto: Leo Caharija
Mlinotestovi delničarji bodo dividende dobili 28. julija  Foto: Leo Caharija

AJDOVŠČINA > Skupina Mlinotest je lani ustvarila dobrih 57,5 milijona evrov prihodkov od prodaje, kar je nekoliko boljše kot leta 2015. Čisti dobiček je dosegel 1,15 milijona evrov, bilančni dobiček pa 3,8 milijona evrov. Uprava in nadzorniki so sicer predlagali, da se za izplačilo dividend nameni 585.100 evrov, večji del dobička, 3,2 milijona evrov, pa pusti nerazporejenega. Na skupščini pa so delničarji podprli nasprotni predlog, ki ga je vložila družba Vipa Holding v likvidaciji. Njeni predstavniki so predlagali, da se za dividende nameni več - 963.695 evra. Nekaj manj kot 2,9 milijona evrov dobička bo ostalo nerazporejenega.

Vsi delničarji se z odločitvijo niso strinjali in kot je v sporočilu za Ljubljansko borzo potrdila uprava družbe, ki jo vodi Danilo Kobal, so k sklepu že napovedane izpodbojne tožbe. Te je mogoče pričakovati tudi pri ponovni potrditvi sklepa o delitvi dobička iz leta 2016. Gre za 654.547 evrov, ki so jih lani sprostili iz drugih rezerv družbe v bilančni dobiček in jih uporabili za izplačilo dividend delničarjem. Na sklep je bila že lani vložena izpodbojna tožba, sodni spor pa še ni končan.

Delničarji so upravi družbe in nadzornemu svetu za lansko leto podelili razrešnico.

ALENKA TRATNIK


Najbolj brano