V stiski se znajdejo mnogi

Tradicionalni dobrodelni koncert solkanskega rotary kluba v SNG so tokrat posvetili Alanu Jakinu, nekdanjemu odličnemu kitaristu skupine Avtomobili, ki ga je usoda priklenila na invalidski voziček.

Na dobrodelnem koncertu se je Avtomobilom  pridružilo več 
priznanih glasbenikov, kot je Severa Gjurin (na fotografiji). Foto: Matjaž Prešeren
Na dobrodelnem koncertu se je Avtomobilom pridružilo več priznanih glasbenikov, kot je Severa Gjurin (na fotografiji). Foto: Matjaž Prešeren

NOVA GORICA > Skupaj z Avtomobili, ki se jim je tokrat za bobni pridružil RunJoe, so pred polno dvorano nastopili Severa Gjurin, Zoran Predin, Tokac (Dan D) in Brass sekcija Nova. Večer je moderiral Iztok Novak - Easy. Za pomoč Jakinu so odprli tudi namenski račun, objavljen je na Facebookovi strani Dobrodelni koncert za Alana Jakina, na katerem do 15. februarja zbirajo denar, namenjen nakupu večjega avtomobila za lažji prevoz Alana, ki je v domači oskrbi.

Koncert sodi v okvir tradicionalnih januarskih dobrodelnih koncertov Rotary kluba Solkan - Siliganum. Doslej so izkupiček v glavnem namenili bolnišnici za invalidno mladino v Stari Gori. Letos pa so se odločili opozoriti tudi na težave, s katerimi se srečujejo odrasli po možganskih poškodbah, ki se po končani rehabilitaciji v Stari Gori velikokrat znajdejo v težkem socialnem in finančnem položaju.

V okviru prireditve je predsednik kluba Matjaž Bužinel predal tudi donacijo tisoč evrov novogoriški ambulanti pro bono za osebe brez zdravstvenega zavarovanja. Denar so v klubu zbrali z drugimi akcijami, ki so jih izvedli lani.

NN


Najbolj brano