V Šempetru so imeli Dan krompirja

Biotehniška šola iz Šempetra pri Gorici je v sodelovanju s podjetjem Interseme danes pripravila Dan krompirja. Kot je povedala ravnateljica Barbara Miklavčič Velikonja, je bil namenjen pridelovalcem krompirja, trgovcem, ki prodajajo semenski krompir in potrošnikom.

Biotehniška šola iz Šempetra pri Gorici je v sodelovanju s 
podjetjem Interseme danes pripravila Dan krompirja.  Foto: Leo Caharija
Biotehniška šola iz Šempetra pri Gorici je v sodelovanju s podjetjem Interseme danes pripravila Dan krompirja.  Foto: Leo Caharija

ŠEMPETER > Približno 30 udeležencev z vse Primorske si je na posestvu šole ogledalo nove sorte krompirja, nastale iz poskusov, nato pa so se podružili še ob pokušini jedi iz krompirja, ki so jih pripravili na šoli. “Interseme je podjetje, specializirano za trženje semenskega krompirja. Vse sorte ki jih ponujajo slovenskim proizvajalcem, so v Sloveniji preizkušene, poskuse pa izvajajo na treh, štirih lokacijah letno po vsej Sloveniji. Ena izmed teh lokacij je na posestvu šole, kjer smo letos posejali 12 sort, nekatere od teh so letos prvič v Sloveniji,” je povedala ravnateljica in dodala: “Od sajenja pa do današnjega izkopavanja so za krompir skrbeli zaposleni šole in naši dijaki. Dijak Domen Kastelic nad poskusom še posebno bdi, saj ga bo prikazal v projektni nalogi in zagovarjal na poklicni maturi.”

MM


Najbolj brano