Tudi Marjan Poljšak zbira podpise h kandidaturi za predsednika

Tudi nekdanji ajdovski župan in poslanec v DZ Marjan Poljšak vstopa na politično prizorišče z zbiranjem podpisov za podporo kandidaturi za predsednika države. Podpirajo ga v njegovi Narodni stranki dela in v Stranki enakopravnih dežel. Poljšak se v akcijo podaja z geslom Za narodno državo!

Marjan Poljšak Foto: Alenka Tratnik
Marjan Poljšak Foto: Alenka Tratnik

AJDOVŠČINA > “Nisem domišljav in ne potrebujem predsedniškega naziva. Jaz se čisto dobro počutim v navadnem življenju. V predsedniško bitko bi rad vstopil, ker vidim potrebo, da nastopi nekdo, ki pravi, da je treba prevzeti oblast. Ta v resnici obstaja in odloča o nas. Če ne odloča tista , ki jo poznamo, to se pravi predsednik države, predsednik vlade, vlada in parlament, potem odloča o nas ozadje. 3. člen Ustave govori o tem, da ima oblast ljudstvo. Nima je. Torej mora priti predsednik, ki mu bo ljudstvo dalo oblast, zato da bo začel stvari peljati v pravo smer,” je danes med zbiranjem podpisov podpore h kandidaturi v Ajdovščini v značilnem zanosu napovedal Marjan Poljšak.

Prava smer je po njegoaalvem narodna država, “iztrgana iz rok plenilcev”, ki bo omogočila tudi socialno državo. “Prihodnosti Slovenije pa ne moremo graditi, če prej ne razčistimo padalcev v partiji in udbi, ki so uničili socializem, kolaboracije slovenskih politikov z mrežami kapitalističnega imperializma, vnovične uvedbe izkoriščevalskega kapitalizma, kraj in plenjenja družbene in državne lastnine in denarja, ukradenih milijard v davčnih oazah in jugo-evropskih bankah in sabotaž z zadolževanjem pri imperialistih,” pravi Poljšak.AT


Najbolj brano