Stanovanjski sklad: trije v igri za vodjo

Novogoriški stanovanjski sklad bo v kratkem dobil novo vodstvo. Nadzorni odbor je včeraj med prijavljenimi izbral tri kandidate - dosedanjo direktorico Natašo Leban ter arhitekta Jožeta Tomažiča in Ines Kos. Imenoval jih bo mestni svet, ki bo že pred tem, ta četrtek, znova odločal o razrešitvi prve nadzornice sklada Kati Mininčič.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Odvetnica Kati Mininčič je včeraj morda zadnjič predsedovala nadzornemu odboru stanovanjskega sklada. Mestni svetniki bodo namreč pojutrišnjem znova odločali o tem, ali bo še naprej prva nadzornica ali bo morala s tega mesta oditi. Razrešitev je že aprila predlagala komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, ki je prepričana, da se je Mininčičeva znašla v konfliktu interesov. Je namreč predsednica nadzornega odbora stanovanjskega sklada in obenem v tožbi lastnikov stanovanj Vojkove ulice zoper sklad zastopa zasebno podjetje Stan-ing, ki je pri spornih blokih vodilo gradnjo. A s podporo koalicije župana Mateja Arčona, ki je Mininčičevo nenazadnje predlagal za nadzornico sklada, so odločitev o morebitni razrešitvi aprila preložili. Zdaj imajo enak predlog spet na mizah.

Miničičeva vztraja, da ni nikakršnega konflikta interesov. “Vprašanje, ki ga načenjajo, je smešno. Že večkrat sem razložila, da ni nobenega konflikta interesov in moja vloga v tožbi ni prav nič nenavadna,” je znova zatrdila včeraj. Vprašanje je, če se bo s tem strinjala tudi večina mestnih svetnikov.

Ti bodo v kratkem še pred eno odločitvijo - kdo naj za prihodnji mandat vodi stanovanjski sklad, okrog katerega se v zadnjem času dviga veliko prahu. Ne le zaradi omenjenega sodnega spora z Novogoričani, ki so od njega kupili stanovanja, ki zdaj plesnijo, pač pa tudi zaradi sporov z neprofitnimi najemniki. Direktorici Nataši Leban mandat poteče 31. julija, na razpis pa se je prijavilo enajst kandidatov. Osem jih je izpolnjevalo pogoje, nadzorni odbor pa je včeraj v imenovanje predlagal tri, po njegovem mnenju najprimernejše. Poleg Nataše Leban sta zaupanje dobila tudi arhitekta Jožef Tomažič iz Solkana in Ines Kos iz Ajdovščine.

MITJA MARUSSIG


Najbolj brano