Šok v Volčji Dragi

V sklopu poletnega festivala Lakeness so v soboto organizatorji Društva mladih Renče-Vogrsko organizirali Rock šok 2015. Nastopili so Elvis Jackson, Happy Ol´McWeasel, Silent pray in DJ Nikki.

 Happy Ol´McWeasel na odru festivala Lakeness v Volčji 
Dragi. Foto: Anja Brus
Happy Ol´McWeasel na odru festivala Lakeness v Volčji Dragi. Foto: Anja Brus

VOLČJA DRAGA > “Prvi vtisi so zelo dobri. Obiska je bilo veliko več kot prejšnji vikend. Malo nas je res skrbelo za vreme, saj je kazalo na dež, ampak je vzdržalo,” pove Samo Černilogar iz skupine organizatorjev, ki so poleti prirejali najrazličnejše dogodke: od kulinaričnih večerov, karaok, poletne vadbe, izobraževalne delavnice do najrazličnejših koncertov elektronske, klasične in rock glasbe. Letos je drugo leto, ko je festival na drugi lokaciji; prejšnja leta je bil ta znan pod imenom Poletje v Bukowci.

Velik zaključek poletnega dogajanja je bil sobotni rock koncert, ki se ga je udeležilo približno 1500 obiskovalcev. “Rekord moramo še popraviti, ki je bil leta nazaj na stari lokaciji, ko so tudi nastopali Elvis Jackson. Takrat je bilo približno 1700 ljudi,” še doda.

Prvi so na odru nastopili Silent pray, ki so si vstopnico za oder pridobili z zmago na letošnjem tekmovanju glasbenih skupin na Lakenessu. “Zame je bil to prvi nastop s skupino, bilo je nekaj povsem novega. Tudi občinstvo je bilo po koncu zelo navdušeno in nam je namenilo pozitivne komentarje. Mislim, da smo zmagali tudi zaradi tega, ker smo bili različni od drugih skupin, saj je vključen ženski vokal, ki je za tako zvrst redkost,” je razložila novopečena pevka Julija Polanc.

Skupina Elvis Jackson iz Vipavske doline je dodobra segrela ozračje, ki se je v večernih urah že malce shladilo. “Doma nastopati ima poseben čar. Ne glede na to, kje vse smo bili, je v naših koncih posebno. Če je občinstvo dobro, se imamo tudi mi na odru odlično. In danes je bilo tako,” je po koncertu povedal pevec skupine David Kovšca - Buda.

Zadnji so nastopili še težko pričakovani Happy Ol´McWeasel, ki so koncert zaključili in tako ob treh zjutraj pospremili domov še zadnje obiskovalce. S koncertom so bili zadovoljni, je pa nekaj nezadovoljstva povzročil nakup kart. Te naj bi bile do 22.30 naprodaj po šest evrov, po tej uri pa naj bi se podražile na osem evrov. A so tudi nekateri najzgodnejši obiskovalci morali kupiti dražje karte. Černilogar pravi, da o zapletu ni vedel nič in da se vsem opravičuje. “Sam sem prišel sporočit na blagajno 15 minut prej, da bo cena kart kmalu osem evrov. Nisem pa vedel, da se je zgodilo kaj takega,” presenečen pove.

Za prihodnje leto organizatorji napovedujejo nov festival, sedaj pa si morajo malce odpočiti, saj so tri mesece vsi organizatorji živeli le za ta festival, ki je več kot uspel. “Kljub temu si pa želimo, da bo drugo leto še boljše, saj dogodki postajajo vedno večji,” zaključi. ANJA BRUS


Najbolj brano