SAOP bo odprl podjetje v Turčiji

Poslovne programske rešitve in storitve za računovodske servise, podjetja ter javne ustanove, ki jih ponuja podjetje SAOP, uporablja že več kot 30.000 uporabnikov iz več kot 6000 podjetij in ustanov. Po širitvi na srbski in hrvaški trg se v šempetrski družbi pripravljajo za preboj na turško tržišče, kjer je registriranih 3,2 milijona pravnih subjektov.

V podjetju SAOP so lani zaposlili devet, letos pa že šest novih 
sodelavcev. Potrebujejo predvsem informatike oziroma razvojnike. Foto: Nace Novak
V podjetju SAOP so lani zaposlili devet, letos pa že šest novih sodelavcev. Potrebujejo predvsem informatike oziroma razvojnike. Foto: Nace Novak

ŠEMPETER PRI GORICI > “Občutek ob dejstvu, da vsak šesti računovodski servis in vsaka tretja šola v Sloveniji uporablja naše rešitve, je seveda dober, a to predstavlja tudi veliko odgovornost,” pove Sonja Šinigoj, direktorica podjetja SAOP, vodilnega slovenskega ponudnika programskih rešitev za računovodske servise, podjetja in ustanove.

V podjetju letos beležijo sedemodstotno rast poslovanja v primerjavi z enakim obdobjem lanskega leta. Za 13 odstotkov so presegli načrtovani prihodek od prodaje na področju poslovnega informacijskega sistema iCenter. Število uporabnikov njihovega spletnega računovodskega programa miniMAX pa se je povečalo za 24 odstotkov.

Lani so imeli za 6,1 milijona evrov prihodkov in 1,2 milijona evrov dobička. Letos pričakujejo podobne rezultate. Zaradi dobrega poslovanja se podjetje širi in zaposluje. Lani so v svoje vrste sprejeli devet novih sodelavcev, letos so jih zaposlili že šest. Zaposlujejo predvsem informatike oziroma razvojnike, potrebujejo pa tudi nove moči v podpori in prodaji. Trenutno imajo 77 zaposlenih. Do konca leta bi radi zaposlili še dva programerja.

Proučejejo turško zakonodajo

SAOP je od leta 2010 s hčerinskim podjetjem SAOP Novi Sad prisoten v Srbiji, od leta 2012 pa tudi na Hrvaškem. SAOP Zagreb je letos dosegel kar 50-odstotno rast prihodkov, v Srbiji pa je ob uvedbi obveznega elektronskega poročanja davčnim organom število uporabnikov računovodskega programa miniMAX letos naraslo kar za štirikrat, prihodki pa so se povečali za 58 odstotkov.

“Stabilna rast poslovanja na vseh treh trgih, kjer smo prisotni, je odlična popotnica za širitev na tretji tuji trg. V Turčiji smo v postopku odpiranja podjetja. Pričakujemo, da bomo z delom začeli v letu 2016. Pripravljamo lokaliziran produkt miniMAX za njihov trg, ki mora biti prilagojen turškim zakonom,” pojasni Šinigojeva. Gre za ogromno tržišče, kjer je registriranih 3,2 milijona pravnih subjektov. Konkurenca sicer obstaja, a tako celovite ponudbe, kot je miniMAX-ova, ni.

Zanima jih tudi prodor na druge trge. “Ker vemo, koliko dela je potrebnega za lokaliziranje posameznega tržišča, kjer je treba spoznati in upoštevati vse predpise, gremo v to postopoma,” še pove Šinigojeva.

Z izobraženimi je manj dela

V podjetju svojo ponudbo stalno ažurirajo. Njihove rešitve so vse bolj sofisticirane in obsežne. Zato redno pripravljajo spletne seminarje, pa tudi večje dogodke, kot so konference in posveti.

“Vse poletje so pri nas potekali seminarji, ki jih je obiskalo približno tisoč uporabnikov. Bolj ko izobrazimo ljudi, manj je kasneje zahtev pri podpori,” razloži direktorica podjetja, v katerem je izobraževanje strank tudi ena od prednosti pred konkurenco.

“Pri ponudbi in vzdrževanju se trudimo biti realni in korektni. Stranke cenijo to, da nam ni do hitrega zaslužka. Delamo na dolgi rok,” še pojasni Šinigojeva.

Tretjo generacijo produktov podjetja predstavlja Saopnet POS. V poštev bo prišel za vse, ki bodo morali upoštevati zakon o davčnem potrjevanju računov.

NACE NOVAK


Najbolj brano