Prodali le nekaj parkirnih mest

Osem pakirnih mest za skupaj dobrih 24.000 evrov - to je izkupiček nedavne dražbe Primorja v stečaju. Stečajni upravitelj je sicer prodajal skoraj sto parkirnih mest v Luciji, betonarno v Ilirski Bistrici in zemljišče v Šempetru pri Gorici, vendar za to premoženje - z izjemo peščice parkirnih mest - kupca ni našel.

Zunanje parkirišče ob TPC Lucija ni zanimalo nikogar, nove 
lastnike pa je dobilo osem  mest v parkirni hiši. Foto: Sonja Ribolica
Zunanje parkirišče ob TPC Lucija ni zanimalo nikogar, nove lastnike pa je dobilo osem mest v parkirni hiši. Foto: Sonja Ribolica

AJDOVŠČINA > Od skoraj sto parkirnih mest v parkirni hiši ob Trgovsko-poslovnem centru v Luciji jih je stečajni upravitelj prodal le osem, od tega šest za malo manj, kot je znašala izklicna cena. “Kupili so jih večinoma domačini, le v enem primeru je bil kupec pravna oseba,” je povedal Boštjan Okorn, sodelavec stečajnega upravitelja. Nakup manjšega zunanjega parkirišča ni zanimal nikogar.

Piranska občina se za parkirna mesta ni potegovala, ker so prednostno namenjena lastnikom in obiskovalcem poslovnih prostorov v TPC Lucija. Menijo, da je nakup lahko priložnost za tiste stanovalce tega območja, ki nimajo rešenega problema parkiranja.

Zanimanja za ekološki otok oziroma zbiralnico odpadkov ob TPC ni bilo. Če bi jo na dražbi prodali, bi moral lastnik oziroma upravljavec objekta zbiralnico odpadkov zagotoviti na drugi lokaciji.

Na prvi dražbi je stečajni upravitelj iskal tudi kupca za kompleks betonarne z zemljišči v Ilirski Bistrici. Vplačani sta bili dve varščini, a kljub znižanju cene za desetino dražitelji niso segli v žep. Očitno je cena zanje še previsoka in bodo najbrž počakali na naslednjo dražbo, ko se bo cena spustila še nižje.

Za več pozidanih stavbnih zemljišč gospodarske cone in obcestnih zemljišč v Šempetru pri Gorici, na katerih ni zgrajenih objektov, pa kupcev na dražbi ni bilo.

S tem šopkom dražb so se za prvo polovico leta sklenile prodaje premoženja Primorja v stečaju. 5. avgusta bo stečajni upravitelj poskušal prodati še več pozidanih in nepozidanih zemljišč na Letališki ulici v Ljubljani, potem pa dražb ne bo več do septembra.

SR, HR


Najbolj brano