Ponudniki nočitev bodo pomagali Kaninu

Upravljalci kaninskega smučišča in smučarji z upanjem gledajo v nebo, ki naj bi po vremenskih napovedih v teh dneh vsaj v visokogorju natreslo nekaj snega, kar bi omogočilo urejanje dodatnih prog. V dolini pa so se dogovorili, da bodo bovški ponudniki nočitev od vsake nočitve smučarjev nekaj malega prispevali za Kanin.

Kljub pomanjkanju snega je v lepem vremenu Kanin od 
odprtja do teh dni obiskalo  presenetljivo veliko gostov, med 
katerimi je bilo tri četrtine smučarjev. Foto: Neva Blazetič
Kljub pomanjkanju snega je v lepem vremenu Kanin od odprtja do teh dni obiskalo presenetljivo veliko gostov, med katerimi je bilo tri četrtine smučarjev. Foto: Neva Blazetič

KANIN > “Glede na napovedi upamo in pričakujemo vsaj pol metra snega, kar bi omogočilo odprtje proge Prevala vse do meje z Italijo in morda polovico proge Skripi,“ se nadeja direktor družbe Sončni Kanin Marijan Skornišek. Kot pravi, bi tudi z manj izdatno snežno pošiljko lahko uredili zadnjih sto metrov trase Prevala, da bi štirisedežnica v celoti obratovala. “Na italijanski strani pa bi potrebovali nekaj več snega, da bi se lahko povezali z nami. Obratujejo le v spodnjem delu, ki ga zasnežujejo,” pojasnjuje.

Optimističen začetek

Ne glede na to, da je bilo od odprtja smučišča 22. decembra lani možno smučati le na progi Sedlo in Podi, si je prenovljeni Kanin ogledalo veliko ljudi, kar tri četrtine jih je tudi smučalo. Med sončnimi prazničnimi dnevi so jih našteli tudi po 400 na dan. Deluje smučarska šola za začetnike, prihajale so družine na sankanje, tudi tekačev na krajši urejeni progi je bilo precej. “Vse to nam vliva upanje, da bo s snežno pošiljko postalo na smučišču živahno in da bomo zelo hitro nadomestili dosedanji izpad,” upa Skornišek.

Podpisujejo sporazum v podporo smučišču

Iz doline prihajajo spodbudne novice o sodelovanju med ponudniki prenočišč in družbo Sončni Kanin. Pred dnevi so predstavniki tega javnega zavoda in ponudnikov uskladili dogovor o medsebojnem sodelovanju in zagotavljanju čim boljših konkurenčnih pogojev za smučišče in za namestitvene zmogljivosti. Bistvo dogovora je, da bo smučišče ponudnikom zagotavljalo ugodnejše cene smučarskih kart za stacionarne goste, ponudniki, ki bodo dogovor popisali, pa bodo žičnici prispevali delež od vsake nočitve. Dogovor prične veljati, ko bo smučišče Kanin začelo normalno delovati, veljal pa bo do 31. marca.

Gre za prvi tovrstni dogovor, s katerim sledijo razvitim smučarskim deželam. Je pomemben korak na poti k bolj učinkovitemu sodelovanju med žičnico in preostalim turističnim gospodarstvom. Vsem zainteresiranim ponudnikom je dokument na voljo za podpis v pisarni TIC Bovec.

NEVA BLAZETIČ


Najbolj brano