Nataša Fikfak edina kandidatka za direktorico bolnišnice

Svet zavoda šempetrske bolnišnice bo danes izbiral novo direktorico bolnišnice. Dilema ne bo velika, saj je edina prijavljena vršilka dolžnosti direktorice Nataša Fikfak.

Nataša Fikfak Foto: Mitja Marussig
Nataša Fikfak Foto: Mitja Marussig

ŠEMPETER > Da se bo za mesto direktorja bolnišnice vila nepregledna vrsta kandidatov, seveda ni bilo pričakovati, tudi zato, ker je seznam precej zožila zahteva, da mora biti direktor po izobrazbi zdravnik. Je pa vseeno nekoliko presenetljivo, da se na razpis ni prijavil nihče drug razen sedanje vršilke dolžnosti direktorice Nataša Fikfak. Ta je pred kratkim že potrdila, da se bo prijavila. Zato bodo člani sveta zavoda danes razpravljali le o tem, ali jo imenovati za direktorico s polnim mandatom, je potrdila predsednica sveta zavoda Elvira Šušmelj.

Fikfakova je sicer na čelo bolnišnice prišla novembra lani, ko je odstopil tedanji direktor Darko Žiberna, svet zavoda pa jo je med tremi kandidati imenoval za vršilko dolžnosti. Dejstva, da so razmere v bolnišnici v zadnjem letu umirjene, ne pretresajo je spori med zaposlenimi, da je poslovanje pozitivno in gradnja urgentnega centra teče po načrtih, govorijo v prid Fikfakovi. Odločitev je v rokah svetnikov. Ne bo pa še končna. Če bodo Fikfakovo danes imenovali, bo direktorica uradno postala, šele ko oziroma če jo potrdi vlada. MM


Najbolj brano