Mlinotest: znova o novih nadzornikih

Skupščina ajdovskega Mlinotesta je komaj dobro minila, a delničarji se bodo konec februarja znova sestali. In spet bodo odločali o novih nadzornikih. Nov sklic skupščine zahtevata Mlino in ajdovska občina, saj nočejo tvegati, da bi na sklepe, sprejete na prejšnji skupščini, padla senca dvoma.

Delničarji Mlinotesta bodo 11. februarja že drugič odločali o 
novih nadzornikih. Foto: Leo Caharija
Delničarji Mlinotesta bodo 11. februarja že drugič odločali o novih nadzornikih. Foto: Leo Caharija

AJDOVŠČINA > Mlino in ajdovska skupščina sta sklicala januarsko skupščino, a s svojima predlogoma o novih nadzornikih uspel polovično. Delničarji so za enega od dveh novih nadzornikov imenovali Ivana Vodopivca, ki sta ga predlagala Mlino in občina, glede drugega nadzornika pa so delničarji podprli nasprotni predlog Vipe Holdinga v likvidaciji in imenovali Mirana Gombača.

Mlino in ajdovska občina sta zatem zahtevali nov sklic skupščine in razveljavitev vseh sklepov, sprejetih na januarski. Pravijo, da so se pojavila ugibanja in pomisleki v zvezi s potencialno spornostjo sprejetih sklepov iz povsem proceduralnih razlogov, povezanih s sklicem skupščine. Da bi odpravili vsakršen dvom o veljavnosti tako pomembnih sklepov, kot je imenovanje članov nadzornega sveta, so se v Mlinu skupaj z Občino Ajdovščina odločili zahtevati nov sklic skupščine. Ta bo 11. februarja. “Na njej naj se o odpoklicu dosedanjih in imenovanju novih članov nadzornega sveta ponovno glasuje,” pravi Franko Perič, direktor družbe Mlino.

Za nova nadzornika predlagajo iste kandidate kot prvič - Vopopivca in Mitjo Premrla.“Ocenjujemo, da sta kompetentna in primerna za opravljanje te funkcije, ne moremo pa predvideti kakšno bo glasovanje na sami skupščini,” še pravi Perič. Družba Mlino, ki jo je ustanovilo 50 zaposlenih, predvsem vodilnih iz Mlinotesta, in Občina Ajdovščina skupaj obvladujeta skoraj 30 odstotkov Mlinotesta. SR


Najbolj brano