Mlinotest v polletju povečal prihodke in dobiček

Ajdovska družba Mlinotest je v prvih šestih mesecih letos ustvarila 24,1 milijona evrov prihodkov od prodaje, kar je pet odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Dobiček iz poslovanja v višini 526.000 evrov je bil za 40 odstotkov višji, čisti dobiček pa se je povečal za 68 odstotkov na skoraj 400.000 evrov.

Ajdovska družba Mlinotest je v prvih šestih mesecih letos 
ustvarila 24,1 milijona evrov prihodkov od prodaje, kar je pet 
odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Foto: Arhiv Sta
Ajdovska družba Mlinotest je v prvih šestih mesecih letos ustvarila 24,1 milijona evrov prihodkov od prodaje, kar je pet odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Foto: Arhiv Sta

AJDOVŠČINA > Polletni prihodki od prodaje skupine Mlinotest - v katero poleg matične družbe sodijo še podjetja Mlinotest Kruh Koper, Mlinotest Trgovina Umag, Žitoproizvod Karlovac, srbski Mlinotest-S in Finholding - so medtem nanesli 28,1 milijona evrov prihodkov od prodaje oziroma odstotek več kot lani.

Dobiček iz poslovanja se je znižal za približno 100.000 evrov na 510.000 evrov, čisti dobiček skupine pa se je povečal za deset tisočakov na 431.000 evrov.

Mlinotest naj bi po načrtih na ravni skupine ob koncu leta zabeležil prihodke v višini 62 milijonov evrov in 1,9 milijona evrov čistega dobička, matična družba pa načrtuje 50 milijonov evrov prihodkov in 1,5 milijona evrov čistega dobička, je še razvidno iz polletnega poročila, ki ga je ajdovska družba danes objavila na Seonetu.

Za Mlinotest do konca avgusta velja prevzemna ponudba, ki jo je 2. avgusta objavila družba Mlino v usklajenem delovanju z občino Ajdovščina in Vipa Holdingom v likvidaciji. Prevzemniki imajo že zdaj v lasti 77,28 odstotka Mlinotesta, prevzemna ponudba po ceni 1,10 evra na delnico pa se nanaša na preostali delež.

STA


Najbolj brano