Glasno in zabavno

Konec tedna bo tudi v Ajdovščini zadišalo po praznikih. Mesto bo v teh dneh dobilo prvo praznično okrasje, med Ajdovščino in Novo Gorico bo v soboto vozil muzejski vlak z Božičkom, soboto bo zaokrožil Miklavžev koncert z Elvis Jackson, MI2 in Demolition Group, prvi od decembrskih dobrih mož bo najmlajše obiskal že v ponedeljek.

Ajdovščina Foto: Leo Caharija
Ajdovščina Foto: Leo Caharija

AJDOVŠČINA, VIPAVA > Za praznično vzdušje bodo poskrbeli že v jutrišnji ustvarjalni delavnici ajdovskega Rdečega križa in na gledališki predstavi OŠ Danila Lokarja Ajdovščina Ledeno kraljestvo. Za sobotni Miklavžev koncert so moči združili v Klubu Baza in podjetju Damfest. Po napovedih iz občinske uprave, bo mesto ta konec tedna dobilo prvo praznično okrasje, smreki bodo najprej postavili na Lavričevem in Cankarjevem trgu, prihodnji teden pa še v krožišču na Goriški cesti.

Mladinski center Hiša mladih bo z najmlajšimi že v ponedeljek v Dvorani prve slovenske vlade pričakal Miklavža. Predvidoma do 10. decembra naj bi znotraj grajskega obzidja postavili drsališče. 17. in 18. decembra bo na Lavričevem trgu Božični sejem ponujal lokalne pridelke in izdelke, dogajanje bodo popestrili z delavnicami za otroke, predstavami, animacijami in glasbenimi nastopi, prišel bo tudi Božiček. Decembra se bodo zvrstili številni koncerti, med njimi celovečerni koncert božičnih pesmi moškega pevskega zbora Srečko Kosovel, 26. decembra, razstave jaslic in druge prireditve. Leto bodo sklenili s silvestrovanjem.

V Vipavi bodo novoletne lučke prižgali 16. decembra, ko bo Turistično društvo Lanthieri na Glavnem trgu odprlo brunarico z domačimi dobrotami in kulturnim programom. Krajevna skupnost Vipava in Župnija Vipava bosta skupaj z domačini med 23. decembrom in 6. januarjem poskrbeli za razstavo več kot 70 jaslic, ki bodo krasila domačije od Zemona do Gradišča. Konjeniško društvo sv. Štefan Vipavska dolina bo 26. decembra gostilo žegnanje konj in konjenikov. Ob tej priložnosti bodo v ograjo mostu čez hudournik Bela vgradili manjkajoči kamniti blok, ki ga bodo z volovsko vprego pripeljali iz koprivskega kamnoloma. AT


Najbolj brano