Dobesedno zasopihal je v veseli december (foto)

Včeraj je po našem železniškem omrežju prvič letos zapeljal okrašen muzejski vlak z božičkom na krovu, ki bo ves december vozil na različnih relacijah. Uvodna je bila med Ajdovščino, Novo Gorico in Jesenicami.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Razprodano! Tako piše na spletni strani Slovenskih železnicah na začetku sporočila, ki najavlja ponovitev praznične akcije tega državnega podjetja. Znova ponuja posebne vožnje z muzejskim vlakom na različnih relacijah po Sloveniji, pri čemer je kompozicija obdobju primerno ozaljšana in potnike spremlja božiček.

Letos je bilo prvič tako včeraj na Goriškem, ko je “hlapon” z dobrim možem na krovu in z vsemi zasedenimi sedeži (kot rečeno, sta bili vožnji razprodani) zasopihal najprej iz Nove Gorice proti Ajdovščini in nato po njegovi standardni poti; po bohinjski progi proti Jesenicam. Naslednji taki potovanji bosta jutri, ko bo posebni vlak peljal od Ljubljane do Jesenic, kasneje pa med prestolnico in Litijo. V nadaljevanju se bo na vsakih nekaj dni enako ponavljalo tu in tam na slovenskem železniškem križu, vse do 22. decembra. Na nekaterih relacijah bo “čufarca” potnike peljala v obe smeri, na drugih je povratna vožnja zagotovljena z rednim vlakom.

Včerajšnja po bohinjski progi pa je bila tudi del turističnega paketa Z Muco Copatarico na blejsko zimsko pravljico, ki je bil ponovno na voljo danes in bo še naslednja dva vikenda. Vključuje povratno vožnjo z vlakom od Nove Gorice do Bleda in nazaj ter obisk tamkajšnje praznične ponudbe.

Spletno uredništvo


Najbolj brano