Direktorica šempetrske bolnišnice: Od devetih reanimacij pet uspešnih

Direktorica Splošne bolnišnice dr. Franca Derganca v Šempetru pri Gorici Nataša Fikfak je za Odmeve TV Slovenija danes povedala, da so od odprtja urgence v reanimacijskem prostoru oživljali devet oseb, pri čemer je bila reanimacija uspešna v petih primerih. Vso dokumentacijo v zvezi s temi primeri so že predali kriminalistom.

Direktorica Splošne bolnišnice dr. Franca Derganca v Šempetru pri Gorici Nataša Fikfak je za Odmeve TV Slovenija 
danes povedala, da so od odprtja urgence v reanimacijskem 
prostoru oživljali devet oseb, pri čemer je bila reanimacija 
uspešna v petih primerih. Foto: Vesna Humar
Direktorica Splošne bolnišnice dr. Franca Derganca v Šempetru pri Gorici Nataša Fikfak je za Odmeve TV Slovenija danes povedala, da so od odprtja urgence v reanimacijskem prostoru oživljali devet oseb, pri čemer je bila reanimacija uspešna v petih primerih. Foto: Vesna Humar

ŠEMPETER > Po besedah Fikfakove do četrtkovega dogodka, ko je v reanimacijskem prostoru umrl pacient, ker je prišlo do usodne zamenjave plinov, niso zaznali niti enega suma, da bi kar koli lahko delovalo narobe.

Na vprašanje, ali bodo preiskali tudi ostale primere smrti na reanimaciji v novi urgenci, je Fikfakova odgovorila, da so vso dokumentacijo že pregledali in predali kriminalistom. "Zahtevali pa so tudi strokovni nadzor," je dodala. Kot je poudarila, tak nadzor v bolnišnici podpirajo.

Vodja anesteziologije v bolnišnici Konrad Kuštrin je povedal, da v bolnišnici na izbor opreme niso imeli nikakršnega vpliva, saj je vse vodilo ministrstvo za zdravje.

"Logično je, da so zdravniki pričakovali in verjeli, da je vse tako, kot mora biti. Očitno in nedvomno je, da je pri montaži cevi, ki dovajajo plin v stolpe, prišlo do napake, in da je tudi kontrola izvajalca ali koga drugega bila neustrezna," je dejal Kuštrin.

V šempetrski bolnišnici so po četrtkovem neuspešnem oživljanju bolnika ugotovili, da je napeljava medicinskih plinov v enem od prostorov za reanimacijo napačna. Izvajalci del na urgenci si odgovornost podajajo, vprašanje pa je, kako so svoje delo opravili nadzorniki. Novogoriški kriminalisti preverjajo sum povzročitve smrti iz malomarnosti.

STA


Najbolj brano