Cesta Idrija-Žiri bo zaprta vsaj do petka

Cesta Idrija-Žiri, ki jo je v nedeljo pri Spodnji Idriji zaprl zemeljski plaz, bo zaprta še vsaj do petka, je povedal vodja idrijske enote za vzdrževanje cest pri CPG Nova Gorica Janko Trošt. Pobočje nad cesto še vedno plazi, zato bodo do konca tedna začasno zavarovali cesto.

Cesta Idrija-Žiri, ki jo je v nedeljo pri Spodnji Idriji zaprl zemeljski plaz, bo zaprta še vsaj do petka Foto: Saša Dragoš
Cesta Idrija-Žiri, ki jo je v nedeljo pri Spodnji Idriji zaprl zemeljski plaz, bo zaprta še vsaj do petka Foto: Saša Dragoš

IDRIJA > Do dokončne rešitve, ki bi jo po Troštovem mnenju predstavljala betonska stena, bo varnost tako zagotavljala začasna stena. Tako bodo omogočili normalen promet po tej cesti.

Prav tako naj bi do petka očistili in zavarovali tudi plazišče pod cesto. Plaz se je prvič sprožil v začetku novembra, tedaj pa so cesto le očistili in jo ponovno predali v uporabo.

Po cesti se dnevno vozi veliko ljudi na delo in v šolo (večinoma v Idrijo), zato je stališče Občine Idrija, da je potrebno takoj pristopiti k sanaciji, je povedala direktorica idrijske občinske uprave Mojca Remškar Planinc.

STA


Najbolj brano