Ajdovske testenine za japonske kupce?

Danes bodo delničarji Mlinotesta na skupščini odločali o novih nadzornikih, včerajšnji dan pa je zaznamoval obisk japonske delegacije. Ta odpira vrata za sodelovanje z družino Tsukamoto, morda pa še s katerim japonskim partnerjem.

Delegacija družine Tsukamoto si je ogledala proizvodnjo  v 
Mlinotestu; morda bodo v Ajdovščini v prihodnje kupovali 
testenine in druge izdelke.
Delegacija družine Tsukamoto si je ogledala proizvodnjo v Mlinotestu; morda bodo v Ajdovščini v prihodnje kupovali testenine in druge izdelke. 

AJDOVŠČINA > Pred časom je Reiko Tsukamoto dobila za darilo Mlinotestove testenine, ki so jo navdušile. Nič čudnega, testenine iz ajde in pire so na Japonskem v čislih, vrh vsega pa je gospa poznavalka; podjetje v lasti družine Tsukamoto je namreč uvoznik kakovostnih delikatesnih izdelkov iz Slovenije, testenine iz ajde in pire so zato zanimive tudi s poslovnega vidika. Tudi njen soprog, ki se ukvarja z vinom in ima na Japonskem znano vinsko klet, je že bil v Sloveniji, med ocenjevalci na ljubljanskem sejmu. Nasploh družina Tsukamoto, ki dobro pozna Slovenijo, velja za pomembno pobudnico za navezavo poslovnih stikov in sodelovanja.

Ajdove in pirine testenine so tako delegacijo družine Tsukamoto, ki se ji je pridružil tudi glavni kuhar njihove restavracije in strokovnjakinja za uvoz delikatesnih izdelkov na Japonsko, privedle v Ajdovščine, v Mlinotest, kjer sta pira in ajda vsakdanji gostji.

Delničarji Mlinotesta bodo danes na skupščini odločali o novih nadzornikih. Predloge sta pripravili družba Mlino, ki jo je ustanovilo 50 zaposlenih, predvsem vodilnih iz Mlinotesta, in Občina Ajdovščina, ki skupaj obvladujeta skoraj 30 odstotkov Mlinotesta. Predlagata odpoklic dveh nadzornikov, Boruta Kuhariča in Silvana Peršolje. Namesto njiju predlagata Ivana Vodopivca in Mitjo Premrla.

Japonski gostje so si ogledali proizvodnjo, ajdovski gostitelji pa so jim predstavili izdelke iz teh dveh vrst žit. Možnosti za navezavo poslovnih odnosov so zelo realne, ocenjujejo v Mlinotestu. “Zainteresirani smo za vsak potencialni trg in ponosni, da se za naše produkte zanimajo tudi na Japonskem,” je po obisku delegacije povedal David Nabergoj, predsednik uprave Mlinotesta.

SR


Najbolj brano