“Ni sicer kot lani, a ni tako grozno”

Letošnja kopalna sezona na Goriškem ne sodi ravno med uspešne. Bazena v Novi Gorici in v Ajdovščini sta v primerjavi z lanskim letom precej slabše obiskana. K temu je pripomoglo hladno in večkrat deževno vreme.

Slabo vreme je oklestilo obisk bazenov tako v Novi Gorici (na fotografiji) kot v Ajdovščini Foto: Leo Caharija
Slabo vreme je oklestilo obisk bazenov tako v Novi Gorici (na fotografiji) kot v Ajdovščini Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA, AJDOVŠČINA > V letošnji poletni kopalni sezoni na bazenih v Novi Gorici in Ajdovščini je bil obisk zaradi nestanovitnega vremena slabši kot v minulih letih. Po besedah direktorja Športnega zavoda Nova Gorica Uroša Juga sezona sicer res ni tako uspešna kot lanska, ampak tudi “ni tako grozna”.Na novogoriškem bazenu so do sredine minulega tedna našteli 21.000 obiskovalcev, kar je 14.000 manj kot v lanski sezoni. Ajdovski bazen pa je doslej obiskalo 12.000 kopalcev, torej približno 10.000 obiskovalcev manj kot lani.

Letošnjo kopalno sezono izrazito kroji precej nestanovitno vreme. V Novi Gorici na dan zabeležijo približno 280 obiskovalcev, večina izmed njih pa je rekreativnih plavalcev z abonmajem, ki bazen obiščejo ne glede na vreme. Ob sončnem vremenu pa se obisk poveča, saj na bazen pridejo tudi družine, veliko tudi iz sosednje Italije.Zaradi slabšega vremena in nižjih temperatur pa so na ajdovskem bazenu ukinili nočno kopanje.

Vreme ni le vplivalo na obisk in manjši zaslužek, pač pa tudi na stroške. Zaradi nižjih temperatur je bilo treba ogrevati vodo. Po besedah Uroša Juga so se stroški ogrevanja vode v Novi Gorici povečali na 250 evrov na dan. Direktor športnega zavoda Ajdovščina Uroš Pintar pa je dejal, da se jim stroški niso povišali, saj vode niso ogrevali, če to ni bilo potrebno.

Kljub napovedim, da naj bi bil september bolj sončen in nekoliko toplejši, kopalne sezone ne v Novi Gorici ne v Ajdovščini po vsej verjetnosti ne bodo podaljšali do konca septembra, ampak bodo bazeni odprti le do sredine meseca. Pintar dodaja, da se po zaprtju zunanjega bazena v Ajdovščini sezona nadaljuje v pokritem notranjem bazenu.

ANA BOVCON


Najbolj brano