Ibrahimović po Euru 2016 končuje reprezentančno kariero

Švedski nogometni zvezdnik Zlatan Ibrahimović je obelodanil, da bo po koncu evropskega prvenstva 2016, ki te dni poteka v Franciji, končal reprezentančno kariero.

Zlatan Ibrahimović Foto: Stephen Pond
Zlatan Ibrahimović Foto: Stephen Pond

NICA > “Zadnja tekme Švedske na tem prvenstvu bo tudi moja zadnja za reprezentanco. Zato upam, da to ne bo že jutri,” je dejal 34-letni napadalec Zlatan Ibrahimović na novinarski konferenci pred sredino tekmo skupine E proti Belgiji v Nici.

Ibrahimović je tudi na širšem seznamu Švedske za olimpijske igre v Rio de Janeiru, a je Šved dejal, da za njegov nastop v Braziliji ni nobene možnosti. “To bo velika izguba. Je unikaten igralec,” je dejal selektor Erik Hamren.

Ibrahimović, ki je z 62 zadetki prvi strelec švedske izbrane vrste, bi lahko postal prvi igralec, ki bi zadel na štirih evropskih prvenstvih. Švedska mora za ohranitev možnosti za osmino finala jutri premagati Belgijo.

Če je že znana njegova reprezentančna prihodnost, pa ni znano nadaljevanje klubske. Pogodba s PSG mu je potekla, med favoriti za njegov novi klub pa je Manchester United.

STA


Najbolj brano