Zmagovalna slovenska popevka 2011 je Naj traja izvajalca Rudija Bučarja

Zmagovalna slovenska popevka 2011 je po presoji strokovne žirije pesem Rudija Bučarja z naslovom Naj traja. Svojo najljubšo popevko pa je izbralo tudi občinstvo in se odločilo za pesem Tukaj si, ki jo je zapel Marko Vozelj. Strokovna žirija pod vodstvom Elze Budau je sicer podelila še tri nagrade.

Zmagovalec Rudi Bučar (foto: MMC RTV SLO)
Zmagovalec Rudi Bučar (foto: MMC RTV SLO) 

LJUBLJANA> Pod zmagovalno pesem po presoji žirije Naj traja se je kot avtor glasbe prav tako podpisal Rudi Bučar, medtem ko je besedilo napisal Leon Oblak, avtor aranžmaja pa je Aleš Avbelj.

Strokovna žirija je podelila še tri nagrade. Za najboljše besedilo sta bila nagrajena Maja Pihler Stermecki in Gregor Stermecki za pesem Drobne slike izvajalke Bilbi, nagrado za najboljšo interpretacijo je prejela Anika Horvat za pesem In situ avtorjev Marina Legoviča, Damjane Kenda Hussu in Gregorja Forjaniča. Nagrado za mladega obetavnega avtorja pa je prejel Samo Budna, ki je prispeval glasbo za pesem Sončna hiša, ki jo je sam tudi zapel.

Na letošnjem izboru Slovenske popevke se je v studiu 1 Televizije Slovenija v živo skupaj predstavilo 12 izvajalcev, ki jih je spremljal veliki revijski orkester RTV Slovenija pod dirigentskim vodstvom Lojzeta Kranjčana, Patrika Grebla in Roka Goloba. Program je povezoval Sašo Hribar.

Izbrane popevke je izmed 95 prijavljenih skladb izbrala strokovna komisija. Tekmovanje je s pesmijo Lorelei uvedel Boštjan Dermol, sledil je Matjaž Jelen s skladbo Sam, Nuška Drašček s pesmijo Prebujena in Bilbi z Drobnimi slikami.

Pevki Bilbi je sledil Rudi Bučar, ki je zapel Naj traja, za njim pa so se zvrstile še izvedbe Lee LikarNe sanjaj kril, 205 korakovColeja Morettija in RegininaTebe ni. Nastopili so še Anika Horvat s pesmijo In situ, Slavko Ivančić s skladbo Danes si sam, Samo Budna s Sončno hišo, festival pa je sklenil Marko Vozelj s pesmijo Tukaj si.

Med glasovanjem je bilo mogoče prisluhniti tudi pevcem, ki še niso nastopili na slovenski popevki, in sicer Janu Plestenjaku, Alyi, Neishi, Severi Gjurin ter duetu Murat & Jose.

Lani je nagrado strokovne žirije za najboljšo skladbo v celoti prejela Darja Švajger za skladbo Otok ljubezni, glas ljudstva pa se je odločil v prid Katje Fašink in Roka Ferengje, ki sta izvedla pesem Nova pomlad. STA


Najbolj brano