Tarantino zaradi izdaje ne bo posnel vesterna The Hateful Eight

Ameriški režiser Quentin Tarantino ne bo posnel filma The Hateful Eight (Osovraženih osem). Snemanje vesterna je opustil, ko je osnutek scenarija filma pricurljal do hollywoodskih agentov.

Quentin Tarantino s svojo muzo Umo Thurman Foto: John Schults
Quentin Tarantino s svojo muzo Umo Thurman Foto: John Schults

LOS ANGELES > Režiser je za uhajanje informacij izvedel ob klicih številnih agentov, ki so svojim igralskim strankam želeli priskrbeti vloge v novem filmu.

Quentin Tarantino je po poročanju britanskega BBC ob tem povedal, da je informacije o projektu delil le s šestimi osebami in da ga razplet zelo žalosti.

"Zaključil sem s pisanjem osnutkov scenarija, s snemanjem pa nisem nameraval pričeti do prihodnje zime," je dejal režiser.

Tarantino naj bi scenarij za film delil s tremi igralci, med njimi s Timom Rothom, ki je zaigral tudi v Tarantinovih celovečercih Stekli psi in Šund.

"Prepričan sem, da Roth scenarija ni posredoval nikomur. Nekdo drug ga je pokazal svojemu agentu, ta agent pa je scenarij nato posredoval celemu Hollywoodu," je še povedal Tarantino. Glavna osumljenca sta Bruce Dern in Michael Madsen. Tarantino upa, da bo tokratni incident pripomogel k temu, da bodo igralci in agenti v prihodnje bolj pazljivi. "Scenarija še nisem dal Christophu Waltzu niti Samu Jacksonu. Dal sem ga trem klinčevim igralcem. Dobili smo se v živo in izročil sem jim ga v roke. Tip od Reggieja Hudlina ni dobil kopije. Moral je biti ali Dernov ali pa Madsenov agent. Prosim, omenite imena."

Scenarij bo režiser sedaj izdal v knjižni obliki, idejo o filmu pa bo ponovno preučil čez nekaj let.

Po Djangu brez okov, ki je bil nagrajen z oskarjem za najboljši izvirni scenarij, bi bil The Hateful Eight sicer Tarantinov drugi vestern. Režiser je novico o prihajajočem projektu izdal novembra v ameriški pogovorni oddaji z Jayem Lenom.

STA,NR


Najbolj brano