Prestižna nagrada za trilogijo V imenu države

Matej Šurc in Blaž Zgaga, avtorja knjižne trilogije V imenu države, sta prejela prestižno mednarodno nagrado za posebne dosežke v preiskovalnem novinarstvu. Nagrado podeljujeta Srednjeevropska pobuda (CEI) in Medijska organizacija za jugovzhodno Evropo (SEEMO), so sporočili iz založbe Sanje, kjer so tudi izdali omenjeno trilogijo.

Matej Šurc in Blaž Zgaga, avtorja knjižne trilogije V imenu države, sta prejela prestižno mednarodno nagrado za posebne dosežke v preiskovalnem novinarstvu Foto: Maja Pertič
Matej Šurc in Blaž Zgaga, avtorja knjižne trilogije V imenu države, sta prejela prestižno mednarodno nagrado za posebne dosežke v preiskovalnem novinarstvu Foto: Maja Pertič

LJUBLJANA>“Gre za pomembno priznanje enemu največjih projektov preiskovalnega novinarstva v Sloveniji in v Evropi, ki bo slovesno podeljeno 22. oktobra v črnogorskem letovišču Budva,” so zapisali v založbi. Matej Šurc in Blaž Zgaga si bosta razdelila tudi denarno nagrado v višini 5000 evrov.

Po mnenju žirije sta nagrado prejela “za izredno preiskovalno delo trgovine z orožjem v Sloveniji in drugih državah nekdanje Jugoslavije v devetdesetih letih”. Kot so se strinjali člani žirije, je njuna preiskava terjala veliko truda pri preiskovanju in dokumentiranju in tudi pri sodelovanju z drugimi preiskovalnimi novinarji v regiji, kar daje celotnemu projektu dodatno vrednost.

Šurc in Zgaga sta že lani prejela posebno diplomo za preiskovalno novinarstvo CEI in SEEMO za prvo knjigo trilogije.

STA


Najbolj brano