Pixies junija v Zagrebu

Bostonska skupina Pixies bo junija prihodnje leto nastopila kot eden izmed osrednjih gostov na zagrebškem INmusic festivalu, so potrdili organizatorji festivala. To bo letih 1989 in 2006 tretji nastop zasedbe v Zagrebu.

Pixies v mladih letih
Pixies v mladih letih 

ZAGREB > Potrditev tretjega koncerta Pixies v Zagrebu je prišla na dan skupaj z novico o tem, da je skupino zapustila nova basistka Kim Shattuck, ki je zgolj za nekaj tednov nadomestila originalno basistko banda Kim Deal. Kdo se bo bandu pridružil namesto Shattuckove, še ni znano.

Niso pa zaradi tega odpovedali koncertov, zagrebški koncert je na njihovi spletni strani napovedan za 25. junij 2014.

Pixies so po 20-letnem premoru septembra letos objavili prve nove posnetke. To je plošča EP1 s štirimi pesmi, kar je tudi njihova prva plošča brez Dealove. Med letoma 1986 in 1993, ko so se razšli za dobro desetletje, so objavili štiri albume. Na vrhuncu svoje prve faze po albumu Doolittle leta 1989 so zagrebško občinstvo navdušili v klubu Kulušić. Drugič so v Zagrebu nastopili na igrišču na Šalati, potem ko so se leta 2004 vrnili na sceno.

Na zagrebškem INmusic festvalu, ki bo med 23. in 25. junijem, se pričakuje, da bodo Pixies odigrali svoje najbolj znane komade, kot so Here Comes Your Man, Where Is My Mind?, Monkey Gone To Heaven, Gigantic in Debaser.

STA


Najbolj brano